Nieuws

Nintendo Switch 2 krijgt wellicht Samsung-scherm

Nintendo Switch Joy-Con
© Unsplash / Sara Kurfeß
Het ziet ernaar uit dat de opvolger van de Nintendo Switch een scherm uit de fabriek van Samsung zal krijgen, en niet van het goedkopere BOE.

Nintendo-fans kijken ongetwijfeld uit naar de volgende iteratie van de Nintendo Switch. Die console zou enkele cruciale verbeteringen met zich meebrengen. De console zal bijvoorbeeld een oledscherm krijgen, net zoals de Switch OLED. Daarnaast zal de nieuwe Nintendo Switch ook een snellere chip krijgen, waardoor spellen mooier en groter gemaakt kunnen worden.

Vorige week raakte al bekend dat de Nintendo Switch 2 geen specifieke DLSS-hardware zal krijgen. Aanvankelijk werd gedacht dat dat wel het geval zou zijn. De chipset voor Nintendo’s console komt van Nvidia, die het ontwerp baseerde op een chip mét DLSS-hardware. De ‘Deap Learning Accelerator’ of DLA, die DLSS in goede banen leidt, wordt echter niet meegenomen naar de nieuwe Switch.

Daardoor wordt geschat dat de Nintendo Switch games in 1440p-resolutie zal laten zien. Met andere woorden: de console zal niet sterk genoeg zijn om games in 4K te spelen.

Oledscherm van Samsung

Dat wil echter niet zeggen dat de games er niet mooi uit zullen zien. Veel hangt daarvoor af van het scherm. Nintendo blijkt momenteel in gesprek met Samsung Display om daar oledpanelen te bestellen. Aanvankelijk zou het merk ook bij BOE aangeklopt hebben, maar die optie werd geschrapt nadat Samsung de fabrikant voor de rechter sleepte. Het Chinese BOE zou zich volgens Samsung schuldig maken aan patentbreuk en zijn oledpanelen dus illegaal verkopen.

De kans is daardoor groot dat Nintendo oledpanelen bij Samsung zal afnemen. Valve doet momenteel hetzelfde voor de Steam Deck OLED. Aanvankelijk ontving het nog schermen van zowel BOE als Samsung, maar om problemen in de productieketen te voorkomen werd BOE opzij geschoven. In normale omstandigheden is BOE echter een aantrekkelijke fabrikant: de Chinese schermen zijn namelijk iets goedkoper dan de Zuid-Koreaanse.

Indien BOE geen oledschermen meer mag maken, kan dat grote gevolgen hebben: het bedrijf is namelijk de tweede grootste producent van dat type panelen. Vorig jaar stak de fabrikant LG Display nog voorbij als tweede grootste oledleverancier. De eerste plek behoort Samsung toe. Als de schermen van BOE verboden worden, kan dat de kostprijs van oledschermen flink opdrijven. Indien dat gebeurt, zullen de producten met zo’n scherm ongetwijfeld snel volgen.

Uitgelicht artikel nintendo Switch 2 Nintendo Switch 2 heeft toch geen specifieke DLSS-hardware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business