Nieuws

Nintendo Switch 2 is net zo snel als PlayStation 4

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Nintendo's Next-Gen-console, de Switch 2, zou gelijk presteren aan de PlayStation 4 en Xbox One, schrijft Microsoft in documentatie voor de Federal Trade Commission (FTC).

Die documentatie wordt meegenomen in FTC’s onderzoek naar Microsofts overname van Activision-Blizzard. Welke rol die informatie speelt in de rechtszaak? Dat zit zo: de FTC verdenkt Microsoft ervan Activision-Blizzard over te nemen om games als Call Of Duty exclusief op zijn Xbox aan te bieden. Die gedachtegang werd meteen verworpen door Microsoft, dat stelt COD ook naar consoles van Nintendo te brengen. Bij de FTC leeft vooral ongeloof dat dit ooit zou lukken: Nintendo’s console zou ‘niet krachtig genoeg’ zijn om AAA-games op te draaien. Ook die claim wordt nu weerlegd.

Ontmoeting met Nintendo

Specifiek haalt Microsoft een ontmoeting aan tussen Chris Schnakenberg – hoofd platformstrategie bij Activision – en leidinggevenden van Nintendo. Tijdens die bespreking, die eind 2022 plaatsvond, zou ook Nintendo’s Next-Gen-console op de agenda hebben gestaan. Schnakenberg wist zelfs enige informatie over de prestaties van de console te ontfutselen. Prestaties die volgens de topman zeer vergelijkbaar zijn aan de PlayStation 4 en Xbox One.

“Gezien de nauwere afstemming op Gen8-platforms in termen van prestaties en ons eerdere aanbod op PS4/Xbox One, is het redelijk om aan te nemen dat we ook iets aantrekkelijks zouden kunnen doen voor de NG Switch. Het zou nuttig zijn om vroegtijdig toegang te krijgen tot prototypen van ontwikkelingshardware en deze snel te bewijzen”, leest de documentatie.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Prijzen Nintendo Switch 2 duiken op

Goed om te weten: de gegevens in de documentatie zijn sterk bijgeschaafd voor publicatie. Het is dus niet zeker of er meer informatie en mogelijk tegenstellingen zijn verborgen.

Geschikt voor AAA-games

Als de informatie volledig is, zou dit betekenen dat de Nintendo Switch 2 mogelijk net zo snel is als de PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast is die console snel zat voor het draaien van AAA-games – hiermee zou Microsoft in één klap argumentatie van de FTC van tafel vegen.

Niet alleen Schnakenberg ging in gesprek met Nintendo. Ook Activision-Blizzard-CEO Bobby Kotick sprak met de gaminggigant af. Meer specifiek met zijn CEO, Shuntaro Furuwaka. Het lijkt er dus op dat de bedrijven – zelfs als de overname niet doorgaat – hun samenwerking willen versterken.

Of en hoe deze informatie het oordeel van de FTC verandert, blijft onzeker. Desalniettemin staat wel vast dat de Nintendo Switch 2 op komst is én veel krachtiger wordt dan zijn voorganger. Geruchten spreken over een introductie in het laatste kwartaal van 2024.

ftcgamingmicrosoftnintendonintendo switch 2ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen