Lanceringsdatum Nintendo Switch 2 lekt uit

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Naar verluidt lanceert Nintendo de Switch 2 in de eerste helft van 2024. Het lek is afkomstig van zakenwebsite MoneyDJ, die informatie van Foxconn citeert.

Nintendo kondigde zijn eerste generatie Switch aan in oktober 2016. Pas na de feestdagen bracht de gaminggigant de console op de markt. Een soortgelijke strategie lijkt de Japanse fabrikant aan te houden met de Switch 2. MoneyDJ, een Chinese investeringssite, meldt dit op basis van productievoorspellingen van Foxconn-dochter Hongzhun. Hongzhun ziet volgens MoneyDJ een piek in verkopen in de tweede helft van 2023.

Eerste kwartaal van 2024

Die piek linkt de Chinese website aan plannen van Nintendo om de tweede generatie Switch in het eerste kwartaal van 2024 te introduceren. Vermoedelijk doelt MoneyDJ daarmee op het fiscale jaar, dat begint te lopen vanaf 1 april 2024. Dit correspondeert met uitspraken van Nintendo-president Shuntaro Furukawa, die eerder te kennen gaf ‘geen nieuwe hardware’ te onthullen in het lopende fiscale jaar.

Furukawa deed geen uitspraken over het daaropvolgende (fiscale) jaar. Foxconn lijkt zich alvast klaar te maken voor de productie van Nintendo’s Switch 2. Net als Apple geeft Nintendo de productie van hardware uit handen aan de Chinese producent.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch Switch-upgrade door Nintendo geannuleerd

Het kan geen kwaad de geruchten met een korrel zout te nemen. Hoewel de investeringswebsite in 2016 juiste details over de eerste generatie Switch wist te lekken, is het allerminst zeker dat het ook ditmaal juiste informatie betreft. Met de huidige economische situatie is het bovendien mogelijk dat Nintendo de lancering tijdelijk uitstelt, om te wachten op economisch beter weer.

Overigens lijkt die verbeterde economische situatie in 2024 wel te volgen, als we chipfabrikanten als TSMC en Samsung mogen geloven.

Backwards-compatible

Dat er een next-generation console in de pijplijn zit, staat vast. Furukawa windt daar intussen ook geen doekjes meer om. Tijdens een Q&A in juni liet de topman weten een ‘naadloze overgang’ te willen voorzien tussen de Switch-consoles. Het Nintendo-account moet deze vloeiende overgang mogelijk gaan maken. Of dit ook betekent dat games en gamedata backwards-compatible zijn, blijft onbekend. Wel lijkt zijn uitspraak daarnaar te hinten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business