Nieuws

Switch-upgrade door Nintendo geannuleerd

Nintendo Switch
Nintendo zou een geüpgradede versie van de Switch in ontwikkeling hebben gehad. Daar lijkt echter nog maar weinig van terecht te komen. Volgens Digital Foundry zijn de plannen doorgestreept.

Youtubekanaal Digital Foundry meldt in zijn podcast dat Switch-ontwikkelaar Nintendo werkte aan een nieuwe versie van de gamecomputer. Hoewel de Switch al in 2017 op de markt werd gebracht, verscheen er nooit een variant met geüpgradede componenten. Enkel het scherm kreeg al eens een upgrade met de Switch OLED-variant. Niet nader benoemde bronnen van Digital Foundry geven nu dus aan dat het daar ook nooit van zal komen.

John Lineman benoemt daarbij dat het specifiek gaat om een mid-generatie-refresh. Het blijft nog wel aannemelijk dat Nintendo werkt aan een compleet nieuwe generatie van de console. Waarom werd besloten tot afstel van de refresh, is niet bekend. Wel geweten is dat we nog even geduld op moeten brengen voor de complete refresh van het Switch-platform.

Wisselende successen Nintendo

Nintendo zou volgens Lineman al besloten hebben de nieuwe console pas na 2023 te lanceren. Die uitstel zou volgens de YouTuber een gevolg zijn met de gevaren die zo’n nieuwe console mee zullen brengen voor de game-ontwikkelaar. Hoewel Nintendo inmiddels een flinke reeks succesverhalen in de geschiedenisboeken kan laten opnemen, staat de geschiedenis ook bol van flops. Daarbij wist het bedrijf zelfs een eigen patroon te ontwikkelen: na elk succesverhaal volgde een flop.

Neem bijvoorbeeld de Wii: een gameconsole waarvan ruim 100 miljoen exemplaren verkocht zijn. De rechtstreekse opvolger, de Wii U, werd vervolgens slechts 14 miljoen keer over de toonbanken gesmeten. De Wii zelf was op zijn beurt een opvolger van de slecht verkopende GameCube.

Wel is de tijdsgeest sindsdien veranderd en blijft de vraag naar draagbare consoles hoog. Neem bijvoorbeeld Valve, dat onverwachts enorme successen heeft geboekt met zijn Steam Deck. Als Nintendo dat succes in enige mate kan meepakken, is de opvolger van de Switch gegarandeerd weer een succes.

gamingnintendonintendo switch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN