Nieuws

“Overname Activision Blizzard is goed nieuws voor gamers”

Activision Blizzard
© Activision Blizzard
Volgens Microsoft is zijn geplande overname van Activision Blizzard net een goede zaak voor gamers. Maar daar zijn die laatsten het niet mee eens.

Intussen loopt de overnameprocedure van Microsoft al bijna een half jaar. De Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC is onlangs een zaak gestart om de monsterovername tegen te houden. Europa maakt zich ook grote zorgen over de marktsituatie die mogelijk niet meer concurrentieel zal zijn. En gisteren raakte bekend dat ook een aantal gamers Microsoft voor de rechter wil dagen, in de hoop de overname tegen te kunnen houden.  

Daar reageert Microsoft nu op door droogweg te stellen dat de overname “een goede zaak is voor gamers”. Zo zeggen ze aan persbureau Reuters. “Microsoft staat als consolefabrikant op de derde plaats. De overname van een gamestudio kan de concurrentie in de gamesector niet verstoren”, reageert Microsoft aan de Amerikaanse waakhond FTC. 

Zorgen over Activision Blizzard 

Concurrent Sony had al aangekaart dat Microsoft een aantal grote gamereeksen exclusief zou willen maken voor de Xbox-consoles. Microsoft liet wel al weten dat het kleppers als Call of Duty nog minstens 10 jaar zou willen laten verschijnen voor PlayStation. Voor datzelfde Call of Duty sloot Microsoft al een tienjarige overeenkomst met die derde gamereus, Nintendo. 

Microsoft zelf lijkt zeker van zijn stuk en verwacht dat de overname alsnog goedgekeurd zal worden. Het kan zo de studio’s achter grote gamereeksen als Call of Duty, maar ook Crash Bandicoot, Warcraft en Overwatch in zijn portefeuille stoppen. Activision Blizzard zelf staat helemaal niet weigerachtig tegen een overname en verwacht dat die er gewoon komt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business