Nieuws

Gamers willen overname Activision Blizzard tegenhouden

Activision Blizzard
In de VS heeft een groep gamers Microsoft voor de rechter gedaagd. Ze willen voorkomen dat de techreus gamebedrijf Activision Blizzard overneemt.

De gamers zijn bang dat Microsoft zo te machtig wordt en een oneerlijke concurrentiepositie zal krijgen op de markt van videogames en andere uitgevers zou gaan verstikken. Volgens de gamers zou Microsoft (al dan niet bewust) minder games op de markt kunnen brengen en de keuzevrijheid beperken. En dat allemaal als een gevolg van het gebrek aan echte concurrentie, menen de Amerikaanse gamers. 

Activision Blizzard gegeerd wild

Microsoft staat al sterk op de gamingmarkt. Het softwarebedrijf is niet alleen eigenaar van 23 grote game-ontwikkelaars, het heeft ook een flinke vinger in de pap te brokken op de hardwaremarkt, met zijn Xbox-consoles. Microsoft heeft nu zijn zinnen gezet op Activision Blizzard (Call of Duty, Warcraft, Overwatch, …) en zou daar 69 miljard dollar (bijna 65 miljard euro) voor veil hebben.

Sony en waakhonden roeren zich

Ook grote concurrent Sony liet al van zich horen. Als Microsoft Activision Blizzard en zijn grote gamefranchises in handen krijgt, zou het wel eens kunnen dat die games exclusief op Microsoft-platformen gaan verschijnen. Die angst lijkt niet ongegrond, want ook de Amerikaanse mededingingswaakhond FTC is al een zaak gestart om de monsterovername tegen te houden. Europa lijkt het zaakje ook niet te vertrouwen, zo bleek al in oktober. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business