Nieuws

Prijzen Nintendo Switch 2 duiken op

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Op Reddit verschenen dit weekend plots prijzen, lanceringsdata en afbeeldingen van de interface van de Nintendo Switch 2. De console zou eind 2024 worden gelanceerd.

Geruchten over de Nintendo Switch 2 doen al langer de ronde. MonkeyDJ speculeerde in juli nog dat Nintendo de Switch 2 ‘in de eerste helft van 2024’ zou lanceren. Anderen pinnen de lancering vast in de tweede helft van het jaar. Daar ging de Redditor dit weekend ook in mee. Volgens de berichten – die reeds van het platform zijn verwijderd – brengt Nintendo de Switch 2 in oktober 2024 uit.

Ook deelde de Redditor afbeeldingen van de interface van de console. Het lijkt ons echter uiterst onwaarschijnlijk dat deze beelden werkelijk de interface van de Switch 2 weergeven. Niettemin omdat de lancering van de console nog minstens één jaar op zich laat wachten. Ook valt meteen op dat de interface op geen enkele wijze op Nintendo’s huidige Switch-interface lijkt. Hoewel dit mettertijd kan wijzigen en Nintendo zijn ontwerptaal kan aanpassen, is deze wijziging wel erg fors te noemen.

Prijzen Nintendo Switch 2

Bij het bericht op Reddit worden ook meteen mogelijke prijzen genoemd. Het basismodel van de Nintendo Switch 2 zou 399 euro kosten. Daarmee zou de console ongeveer 100 euro duurder zijn dan zijn voorganger, de Switch (2019), die voor ongeveer 300 euro op de markt werd gebracht. Op het moment van schrijven betaal je voor die console ongeveer 270 euro.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Volgende Nintendo-console is voor eind 2024

Voorlopig blijft er vooral nog veel onzeker. Niettemin omdat Nintendo zelf geen uitspraken doet over een mogelijke lanceringsdatum. Wel gaf Nintendo-topman Furukawa eerder te kennen aan een next-generationconsole te werken. Vermoedelijk gaat het daarbij om de Switch 2.

In een interview met het Japanse NHK bleef de topman recent eveneens op de vlakte. “Er is geen specifieke technologie waar we momenteel aandacht aan besteden”, klinkt het. Wel zegt het bedrijf verschillende technologieën te onderzoeken. Met die technologieën zegt het bedrijf klanten “te kunnen verrassen”.

gamingnintendonintendo switchontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen