Nieuws

Volgende Nintendo-console is voor eind 2024

Nintendo Switch 2
© iStock / Wachiwit
Nintendo werkt aan een nieuwe spelconsole. Hoewel er nog geen details over gekend zijn, ligt er al wel een (vermeende) lanceringsdatum op tafel.

Hoe je het ook draait of keert: de Nintendo Switch gaat ondertussen al meer dan 6 jaar mee. De voorbije jaren werd veel gespeculeerd over verbeteringen die de console moest krijgen. Behalve een portable-only met de Nintendo Switch Lite en een OLED-versie met knapper en groter scherm bleef het echter stil als het om verbeteringen ging. Toch zou 2024 beterschap kunnen bieden voor de Nintendo-fans onder ons.

De Japanse spellenfabrikant zou namelijk werken aan een opvolger voor de Nintendo Switch. Voorlopig kondigde Nintendo de console nog niet aan en is er geen lanceringsdatum gekend. Video Games Chronicle pint die datum echter in de tweede helft van 2024. Momenteel bevinden de ontwikkelaarskits zich al bij enkele belangrijke gamestudio’s, zodat zij bij de release met interessante titels kunnen komen. Grote kans dus dat je met kerstmis in 2024 een nieuwe gameconsole en enkele games onder de boom kan leggen.

Zelfde receptuur

Het lijkt er alvast op dat de Nintendo Switch 2 – een officiële naam is nog niet gekend – het bij het beproefde recept van zijn voorganger houdt. Je zou dus op zowel een groot scherm kunnen spelen, als op een klein draagbaar scherm. Bronnen vertellen daarbij aan VGC dat de draagbare modus op die van de huidige Switch zal lijken, al wordt daar niet bij gezegd hoe ver de gelijkenissen precies reiken.

Tot slot lijkt er ook een downgrade op het menu te staan. Van de originele Switch is intussen een OLED-versie te krijgen. Het ziet ernaar uit dat de nieuwe console die weg niet inslaat en dat Nintendo opnieuw voor een LCD-scherm opteert. Met die keuze hoopt de technologiegigant vooral kosten te besparen. Net zoals de originele Switch zal het met de nieuwe console ook mogelijk zijn om spellen uit de onlinewinkel én vanop een cartridge. Er zijn zelfs aanwijzingen dat je met de nieuwe console ook al je oude (digitale) games nog kan spelen, al is daar op dit moment niet erg veel zekerheid over.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2021 Nintendo Switch kan condenseren langs binnen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business