Nieuws

Nintendo Switch kan condenseren langs binnen

Nintendo Switch 2021
Onlangs waarschuwde het Twitter-account van Nintendo Support Japan voor waterdruppels in je Switch. Toch condens in je console? Dit is wat je moet doen.

Het Japanse Twitter-account van Nintendo stuurde afgelopen maanden een wel heel eigenaardige waarschuwing de wereld in: er kan condensatie ontstaan in je Switch. De oorzaak van het probleem lijkt de koude temperatuur van de afgelopen weken te zijn. Ligt je Nintendo Switch op een plek waar de temperatuur nogal kan schommelen? Leg hem dan ergens anders: als de temperatuur plots zakt, kan dat namelijk onaangename gevolgen hebben.

Of het nu de vochtige lucht van buitenaf is, of de lucht in de Switch zelf aan het condenseren is, dat deelt Nintendo Japan niet mee. Eén ding staat echter vast: condensatie is vocht, en dat wil je liefst niet in je Nintendo Switch hebben. Vocht kan de elektronica namelijk beschadigen. Voorkomen is in ieder geval beter dan genezen. Leg je Switch dus op een veilige plek.

Waterdruppels in Nintendo Switch

Toch druppels in je Switch? Dan zegt Nintendo gelukkig wat je wel moet doen. De richtlijn die de spellenfabrikant meegeeft, is om de Switch volledig uit te schakelen. Alleen moet je dan wel weten hoe dat moet.

Om je Switch uit te schakelen is het niet voldoende om de uit- en aanknop even aan te tikken. Op die manier zet je de Switch in slaapstand, waardoor hij nog steeds een minimum aan energie verbruikt. Om je Switch helemaal uit te schakelen moet je de uitknop 3 seconden lang ingedrukt houden. Dan verschijnt er een venster op je Switch, waarmee je de console kan uitschakelen. Wil je echt zeker zijn dat hij uitstaat? Hou de uitknop dan 12 seconden vast om de console volledig uit te schakelen.

Eenmaal de console is uitgeschakeld, leg je hem op een warme en droge plek. Daar laat je de switch liggen tot de waterdruppels zijn opgedroogd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business