Nieuws

Nintendo Switch 2 komt pas in 2025

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Nintendo wil de Switch 2 naar verluidt pas begin 2025 uitbrengen. Game-ontwikkelaars zouden over de gewijzigde releasetijdlijn zijn geïnformeerd.

Vast staat dat Nintendo werkt aan een opvolger van de Switch. Op de vraag wanneer de gamegigant de console zou uitbrengen, kwam vorig jaar eindelijk het antwoord: in de tweede helft van 2024. De tijdlijn lijkt echter wat te zijn opgeschoven. Diverse bronnen, waaronder VGC en Eurogamer, schrijven dat de introductie nu in het eerste kwartaal van 2025 plaatsvindt.

Game-ontwikkelaars zijn recent op de hoogte gebracht van de nieuwe ‘releasetijdlijn’. Nintendo zou de ontwikkelaars hebben gevraagd om hun games in het eerste kwartaal van 2025 beschikbaar te hebben. Waarom Nintendo de introductie van de Switch 2 heeft uitgesteld, is onduidelijk. Er wordt gespeculeerd dat het bedrijf meer tijd nodig heeft om zijn first-party software te ontwikkelen. De gamegigant zou de console pas willen onthullen als die software voldoet aan zijn eisen.

Met de verschoven tijdlijn valt de introductie van de Switch 2 samen met die van de originele Switch. De eerste Switch werd in oktober 2016 gelanceerd, waarna de console in maart 2017 breed verkrijgbaar was. Mogelijk heeft Nintendo de extra tijd ook nodig om voldoende consoles te fabriceren.

Introductie Nintendo Switch 2

Voorlopig zijn er nog veel vraagtekens rond de Switch 2. Nintendo heeft bevestigd dat het werkt aan een opvolger van de eerste Switch, maar de naam van de opvolger is nog niet bekend. Ook zal de tijd moeten uitwijzen hoeveel de gameconsole gaat kosten. Begin dit jaar bleek dat de Switch 2 mogelijk fors duurder wordt dan zijn voorganger, met een prijskaartje van 400 dollar. Ook games voor de console zouden meer gaan kosten, tot wel 70 dollar.

Tegelijk doen diverse geruchten de ronde over de hardware van de Switch 2. Volgens eerste lekken zou er een oledscherm in komen. Recent raakte echter bekend dat er toch geen oledscherm in de Switch 2 zit, en dat Nintendo juist in zee is gegaan met schermfabrikant Sharp voor lcd-panelen.

Nvidia is zeker en vast de leverancier van de chipset van de gamingconsole. In tegenstelling tot wat eerdere lekken beweren is die chip echter niet uitgerust met de benodigde hardware voor DLSS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business