Adiós reclame: Xiaomi komt met knop om alles uit te zetten

Xiaomi 14 Ultra
© Xiaomi
Het lijkt erop dat Xiaomi het een heel stuk makkelijker gaat maken om advertenties uit te schakelen op zijn HyperOS-schil voor Android.

Xiaomi staat erom bekend advertenties te integreren in zijn systeemapps, zowel in MIUI als in het nieuwere HyperOS. Om die advertenties uit te schakelen, moet je op dit moment nog de MSA-app uitschakelen en vervolgens via de instellingen van individuele systeemapps de reclame uitzetten. Echter, volgens leaker Yogesh Brar via SmartPrix komt er mogelijk een knop waarmee je in één keer alle reclame kan uitschakelen.

Advertenties uitschakelen in HyperOS

Brar publiceerde een afbeelding van systeeminstellingen met de naam “Advertenties in systeemapps”. Als deze instelling breder wordt uitgerold, wordt het een stuk eenvoudiger om alle reclame in één keer uit te schakelen. De functie is recent getest op de Xiaomi 13 Pro, maar bevindt zich nog in een testfase.

Wat de impact is op het verdienmodel van Xiaomi is onduidelijk. De fabrikant verdient immers geld aan de verkoop van advertenties in zijn systeemapps, met name op de goedkopere Poco-toestellen. Xiaomi verantwoordt dit door te beweren dat het dient ter “verbetering van zijn producten en diensten”. Gebruikers kunnen de advertenties volgens de functie “te allen tijde uitschakelen”, maar op dit moment moeten ze dit handmatig doen per app.

Aangezien de functie nog in ontwikkeling is, is het onduidelijk hoelang het duurt voordat iedereen er gebruik van kan maken.

Uitgelicht artikel Xiaomi Pad 6S Pro Xiaomi lanceert Pad 6S Pro in België
mobielreclamexiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN