Nieuws

Xiaomi lanceert Pad 6S Pro in België

Xiaomi Pad 6S Pro
© Xiaomi
De Xiaomi Pad 6S Pro is vanaf heden in België verkrijgbaar voor 699,99 euro. De 6S Pro is zowel groter als krachtiger dan de Pad 6 van Xiaomi.

Xiaomi bracht vorig jaar de Pad 6 op de markt in België, maar die kende een beperkte beschikbaarheid. De snellere en grotere Pad 6S Pro is daarentegen wél breder verkrijgbaar, onder andere bij Fnac-winkels in België en via online retailer Gomibo.

Zoals gezegd is de 6S Pro net wat groter dan de Pad 6, met zijn 12,4-inch-lcdscherm. Ook haalt het lcdscherm een hogere piekhelderheid van 900 nits, ten opzichte van 550 nits op de Pad 6. Hierdoor is de tablet zelfs in direct zonlicht goed afleesbaar.

Zuiniger en met een grotere batterij

De Snapdragon 8 Gen 2-chipset is niet alleen sneller, maar ook energiezuiniger dan de Snapdragon 870 in de Pad 6. Daarnaast is de batterij van de Pad 6S Pro met 10.000 mAh fors groter, wat de batterijduur aanzienlijk moet verbeteren. Het grotere scherm zal daarentegen wellicht iets meer stroom verbruiken. Opladen gaat verder vlotjes met 120 watt HyperCharge-snelladen. De oplader zit standaard in de doos, dus die hoef je niet apart te kopen.

Belgische versie met 256 GB opslag

De Belgische variant van de Xiaomi Pad 6S Pro beschikt nog over 256 GB opslag en 8 GB RAM. Het opslaggeheugen kan helaas niet worden uitgebreid. Het camerasysteem van de tablet bestaat uit een hoofdcamera van 50 MP, een 2MP-macrocamera en een 32MP-sensor voor selfies. Audio beluister je tot slot via de zes luidsprekers op de tablet.

Beschikbaarheid en prijs

Net als bij de eerdere high-end tablets van Xiaomi is er van de Pad 6S Pro geen LTE-variant. De internetverbinding verloopt dus via wifi. Uniek is dat de tablet ook Wi-Fi 7 ondersteunt. Of je hier baat bij hebt, hangt af van de routers waarmee je verbinding maakt.

Bestellingen voor de Xiaomi Pad 6S Pro worden vanaf 30 april uitgeleverd aan klanten. De prijzen beginnen bij 699,99 euro. Wil je er ook het toetsenbord bij, dan betaal je 799,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business