Nieuws

Logitech lanceert G309: draadloze gamingmuis voor €89,99

logitech gamingmuis
© Logitech
Logitech kondigt vandaagt een nieuwe gamingmuis aan: de G309 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse. Het invoerapparaat is gericht op gamers die op zoek zijn naar comfort en betrouwbaarheid.

De Logitech G309 sluit bovendien naadloos aan op de Logitech-apparatuur die je al in huis hebt. Als je een draadloos toetsenbord van het merk hebt, kan je de muis meteen aan dezelfde dongle koppelen. Op die manier gebruik je één usb-poort minder, zodat je daar andere dingen kan inpluggen. De G309 is er ook voor wie nog geen Logitech-apparatuur in huis heeft: je kan de muis namelijk ook verbinden via bluetooth.

Het doel van de G309 is vooral om draadloos gamen toegankelijk te maken. Dat wordt ook meteen duidelijk met de prijs van de muis, die 89,99 euro bedraagt. Voor dat geld krijg je een gamingmuis met een waanzinnig accurate sensor, tot 26.600 DPI. Op het toestel zitten bovendien 6 knoppen, en de twee belangrijkste kregen een speciale eigenschap mee. Daar zit een speciale ‘Lightforce’-switch in: een optisch-mechanische switch die veel nauwkeuriger kan werken dan wat er vandaag in je muis zit.

Bij een draadloze muis moet het natuurlijk ook over de batterijduur gaan. Hoelang je kan rondmuizen met de G309 hangt af van hoe je hem gebruikt. Verbind je hem met bluetooth? Dan kan je op één batterijlading wel 600 uur werken. Met een Lightspeed-dongle halveer je die tijd, tot 300 uur.

Nu, dat is het geval als je de muis gebruikt met een AA-batterij. De muis valt echter ook te gebruiken zonder batterij, al heb je daar dan wel een speciale PowerPlay-mat voor nodig: een muismat van Logitech die je apparaten meteen draadloos oplaadt. Deze optie is vooral interessant voor wie een lichtere muis wilt: zonder AA-batterij weegt de muis namelijk slechts 68 gram, met AA-batterij zou de muis 86 gram wegen.

De muis is beschikbaar in twee kleuren: wit en zwart.

gaminglogitechmuis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen