Nieuws

Logitech lanceert eerste muis met ‘AI-knop’

© Logitech
Logitech heeft in de VS en het Verenigd Koninkrijk de Signature AI Edition M750 gelanceerd, zijn eerste AI-muis. De AI-functies komen ook beschikbaar op andere Logitech-muizen.

Steeds meer apparaten beschikken over AI-functies én knoppen. Ook muizen vallen daar straks onder: de Logitech Signature AI Edition M750 komt namelijk al met een speciale AI-knop. Met die knop activeer je de Logi AI Prompt Builder, waarmee je AI-prompts kan aanmaken en versturen naar een AI-systeem. In eerste instantie werkt Logitech hiervoor samen met OpenAI’s ChatGPT. Later wil de accessoirefabrikant ook andere AI-chatbots aansluiten op zijn AI Prompt Builder, zo klinkt het.

Beste prompts voor AI

Logitech wil gebruikers met de AI Prompt Builder helpen bij het samenstellen van AI-prompts die het beste eindresultaat opleveren. Voor het laten herschrijven van teksten helpt de software je bij zowel de gewenste toon als de lengte van de tekst. Voor op te stellen antwoorden kun je dan weer aangeven wat de ideale stijl van een antwoord is, zoals informatief. Bovenaan het venster geef je als gebruiker steeds in wat je wil dat de AI doet. De opgegeven wensen geeft de software vervolgens door aan de AI-chatbot.

Naast het herschrijven van teksten en het formuleren van antwoorden, kan de Logi AI Prompt Builder ook helpen bij het samenvatten van teksten, het schrijven van e-mails en het maken van afbeeldingen. De verzoeken moeten voorlopig wel in het Engels worden geformuleerd. Of en wanneer de software ooit Nederlands gaat ondersteunen, is nog niet bekend.

Logitech Options+

Om de AI Prompt Builder te kunnen gebruiken, moet je bovendien beschikken over een muis die werkt met de Logitech Options+-software. Oudere muizen die zijn aangesloten op Options-software kunnen de AI-tool niet gebruiken. De Signature AI Edition-muis is dus geen vereiste, al beschikt die muis wel over de speciale AI-knop. Zo kun je de software direct oproepen. Op andere muizen moet je een specifieke knop voor de functie toewijzen.

In België hoef je overigens niet aan de AI-muis te denken: Logitech verkoopt die vooralsnog enkel in de VS en het VK.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business