Sonos Arc-opvolger op komst: eerste details bekend

Sonos Arc
© Sonos
Vier jaar na de release van de Sonos Arc, lijkt de Amerikaanse audiofabrikant zich op te maken voor de onthulling van een nieuwe high-end soundbar. Dit zijn de eerste gelekte details.

Sonos’ Arc gaat al een behoorlijke tijd mee. De release van de soundbar vond plaats in 2020 en sindsdien diende de Arc als het ‘vlaggenschipmodel’ onder de Sonos-soundbars. In die vier jaar is er flink wat veranderd aan het Sonos-ecosysteem. De fabrikant lanceerde bijvoorbeeld de Era-speakers met ruimtelijk geluid. Inmiddels kun je de Arc zelfs koppelen aan de gloednieuwe Ace-hoofdtelefoon. Na al die vernieuwingen is nu mogelijk de Arc zelf aan de beurt, zo schrijft The Verge, die informatie ontdekte over een “Lasso”-soundbar.

Sonos Arc-opvolger

Lasso is overigens niet de uiteindelijke naam van de soundbar, maar slechts de codenaam die intern wordt gebruikt. Opvallender is dat de naam zelfs op het product gedrukt staat. Dat ze die naam erop gedrukt hebben, heeft mogelijk te maken met de uiterlijke overeenkomsten tussen de Arc en zijn opvolger. Op de eerste foto’s die The Verge deelt, zien we namelijk een soundbar die sterk lijkt op de Arc, inclusief de metalen grille.

Eén detail dat wel verschillend is, is de aanwezigheid van een bluetoothknop. Die kennen we al van de Era-, Move- en Roam-speakers en komt nu dus ook naar de high-end soundbar. Dat het apparaat een bluetoothknop krijgt, betekent ook dat de Arc-opvolger bluetooth ondersteunt. Dit ontbreekt op de huidige versie.

Volgens de bron die The Verge aanhaalt, zijn de belangrijkste wijzigingen van binnen te vinden. Nieuwe componenten, zoals aangepaste woofers, moeten de bassen substantieel verbeteren. Dolby Atmos is uiteraard weer aanwezig voor ruimtelijk geluid, en de speaker integreert ook de technologie van het oorspronkelijk Nederlandse Mayht. Dat bedrijf werd eerder door Sonos overgenomen. De techniek van Mayht, gericht op het optimaliseren van transducers, maakt ‘kleinere en lichtere’ speakers mogelijk zonder in te boeten op audiokwaliteit.

Uitgelicht artikel Sonos Ace wit Sonos Ace review: torenhoge verwachtingen waargemaakt?

Duurste Sonos-soundbar ooit

Naar verwachting wordt de Arc 2 de duurste Sonos-speaker ooit. Bloomberg onthulde eerder dat de soundbar tot wel 1.200 dollar zou kunnen kosten. Ter vergelijking: de Arc kost nu 999 euro. Tegelijkertijd zouden de upgrades ervoor moeten zorgen dat je de Arc ook kunt gebruiken zonder subwoofer. Dit is wel opmerkelijk, gezien het merk ook fors verdient aan de verkoop van zijn Sub G3. De tijd moet uitwijzen hoe dat precies uitpakt.

sonossonos arc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen