Nieuws

Sonos werkt aan vier nieuwe productcategorieën

Sonos
Vier nieuwe productcategorieën op komst bij Sonos.

Zou de langverwachte draadloze hoofdtelefoon van Sonos eindelijk op komst zijn?

Dat zijn zo’n beetje de verwachtingen nadat CEO Patrick Spence maar liefst vier nieuwe productcategorieën aankondigde tijdens bespreking van de kwartaalcijfers. Eentje daarvan zou zelfs al voor het boekingsjaar 2023 zijn. Er werden echter nog geen details gegeven over welke categorieën het exact gaat.

Draadloze Sonos-hoofdtelefoon

Geruchten over zo’n draadloze hoofdtelefoon gonzen al even rond Sonos. De eerste berichten doken al op in 2019 en zijn sindsdien eigenlijk niet meer weggegaan. Twee jaar geleden leek dan alles te concretiseren, nadat een patentaanvraag met enkele designopties en eigenschappen uitlekte.

Bovendien zijn er twee vrij recente overnames die de geruchtenmolen nog wat sneller doen draaien. Er is het Nederlandse Mayht, waar ze werken aan het verkleinen van speakers zonder in te leveren op geluidskwaliteit. En er was de inlijving van T2 Software, gespecialiseerd in Bluetooth LE audio (voor betere audio via Bluetooth, met optimaal verbruik).

Beide specialisaties kunnen eventueel ook worden toegepast op de nieuwe speaker waarmee Sonos binnen afzienbare tijd zou uitpakken. Maar codenaam Optimo 2, zoals die nu nog gekend is, past al binnen een bestaande productgroep en maakt dus geen deel uit van de geheimzinnige aankondiging.

Voorlopig blijft het dus afwachten. Maar één ding is zeker, we gaan nog heel wat horen van Sonos.

Meer lezen: Sonos werkt aan nieuwe high-end bluetooth-speakerreeks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business