Nieuws

‘Sonos werkt aan nieuwe high-end bluetooth-speakerreeks’

Sonos logo
© Unsplash
Sonos werkt mogelijk aan een nieuwe high-end speakerreeks, de Optimo 2 en Optimo 1 (SL). De speakers bieden de mogelijkheid muziek te streamen via bluetooth.

Met de Sonos Move brak de Amerikaanse speakerfabrikant voor het eerst door in het segment van bluetooth speakers. Vorig jaar verscheen een tweede speakerreeks van Sonos met bluetooth op de markt met een kleinere voetafdruk, de Sonos Roam, wat de speaker erg geschikt maakt om mee te nemen op reis. Bluetooth bleef hierbij exclusief aan draagbare speakers. Het einde van dat tijdperk lijkt echter in zicht, meldt The Verge. De publicatie wist naar eigen zeggen zijn handen te leggen op ontwerpen van een nieuwe Sonos-speaker met codenaam ‘Optimo 2’.

Sonos Optimo 2

Qua formaat zou de Optimo 2 vergelijkbaar zijn met de huidige Sonos Five en Play:5. Opvallend aan het ontwerp is dat hij drivers bevat die alle richtingen uit staan. Sonos kan de speaker daardoor van Dolby Atmos-ondersteuning voorzien. Dit moet bijdragen aan de sublieme luisterervaring die Sonos wil bieden met de Optimo 2. Het bedrijf wil hem als de ‘best-klinkende Sonos-speaker’ positioneren, aldus The Verge.

Daarnaast wordt het mogelijk de Sonos-speaker met de meest diverse aansluitingsopties ooit. Zo zal de speaker als gewoonlijk via Wifi verbonden kunnen worden. Ook is bluetooth aanwezig om sneller muziek en andere audio te kunnen streamen vanaf je smartphone en andere apparatuur. Sonos zou de Optimo 2 zelfs hebben voorzien van een usb-c-aansluiting, zodat je de speaker bekabeld aan kan sturen. De 3.5 mm-audiopoort, zoals we die kennen van de Sonos Five, keert daarmee niet terug op Sonos’ aanstaande high-end speaker.

Van de Optimo 2 is tot slot bekend dat hij microfoons zou bevatten om het geluid van de speaker op zijn directe omgeving aan te passen. Deze microfoons zullen vermoedelijk ook gebruikt worden voor Sonos’ spraakbediening, Voice Control.

Goedkopere Optimo 1-serie

Naast de Optimo 2, werkt Sonos volgens The Verge ook aan de Optimo 1 en 1 SL. De website zegt te weten dat de SL-variant zonder microfoons komt. Andere verschillen tussen de 1 en 1 SL, of zelfs de Optimo 2 en Optimo 1 reeksen, zijn niet bekend.

Tot slot werkt Sonos naar verwachting aan een grote update van het Sonos-platform. Of ze hiermee de overstap naar S3 gaan maken, is niet bekend. Jaren geleden introduceerde Sonos de S2-software: dit proces ging gepaard met een nieuwe applicatie, en verminderde software-ondersteuning voor S1-gebaseerde speakers. Hierover weet de website helaas geen specifieke details te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business