Sonos

De aangekondigde S2-app van Sonos is vanaf nu beschikbaar in je favoriete app-bibliotheek.


Midden maart kwam Sonos met een opvallend nieuwtje: een nieuw, gemoderniseerd platform dat Sonos S2 zal heten. Alle Sonos-producten die na mei 2020 worden geïntroduceerd, draaien uitsluitend op de S2-software en app om nieuwe ervaringen mogelijk te maken. Vanaf nu is de nieuwe S2-app beschikbaar in de Google Play Store of App Store.

Sonos

Sonos S2

Naast het bieden van ondersteuning voor deze drie nieuwe producten, maakt Sonos S2 audiotechnologieën met een hogere resolutie mogelijk voor muziek en home cinema, zoals Dolby Atmos op Arc. Ook kunnen klanten updates voor gebruiksvriendelijkheid, meer personalisatie-opties en nieuwe functies verwachten. Eén van deze nieuwe functies is het opslaan van gegroepeerde kamers.

De meeste klanten kunnen vandaag updaten naar S2. Het enige wat ze hoeven te doen is de S2-app te downloaden en hun oude app te verwijderen. Hun systeem (inclusief instellingen en voorkeuren) wordt automatisch geüpdatet naar S2.


“Als klanten één van onze vanaf woensdag beschikbare, nieuwe producten willen toevoegen aan hun systeem, zullen klanten met systemen – inclusief oudere niet-compatibele producten – de originele app gewoon kunnen blijven gebruiken. Die app wordt omgedoopt tot ‘Sonos S1’ en behoudt de gebruikerservaring zoals voorheen.”

Opsplitsen

Klanten die hun oude producten willen blijven gebruiken terwijl ze Arc, Five of Sub (Gen 3) toevoegen, hebben de optie om hun systeem op te splitsen. Het systeem wordt dan gesplitst in twee ‘huishoudens’ – S1 en S2 – die onafhankelijk van elkaar opereren binnen het huis. Een S1-systeem dat de Sonos S1 Controller-app gebruikt en de daarmee compatibele producten aanstuurt. En een S2-systeem dat de nieuwe S2-app gebruikt en nieuwe(re) producten aanstuurt. Op de supportpagina van de audiogigant kunnen klanten meer informatie vinden over het gebruik van gesplitste S1- en S2-systemen.

Het bestaande Trade Up-programma van het bedrijf blijft beschikbaar voor klanten die willen upgraden naar S2-compatibele producten wanneer zij dit willen. 


Gerelateerde artikelen

Review soundbar: De Arc van Sonos

Vol ongeduld zaten we te wachten op de nieuwe hardware die Sonos zou gaan voorstellen. Het werd een dikke premium soundbar met heel hoge verwachtingen. Dit is de Arc van Sonos.

Oud v.s. hypermodern: hoe Sonos zichzelf van de ondergang heeft gered

Het doorgewinterde Sonos heeft zichzelf - deels - opnieuw moeten uitvinden. De hele community stond op zijn kop maar het bedrijf vatte de koe bij de horens en redde zichzelf. En nu?