Sonos Arc

Sonos’ Sub Mini verscheen in juni voor het eerst in beeld bij de FCC. De introductie laat nu mogelijk toch langer op zich wachten; Sonos heeft de introductie van een ‘aanstaand product’ uitgesteld.


Van Sonos is bekend dat ze de testfase bij de FCC relatief snel opvolgen met de introductie van een nieuw product. Toen de testfase van de Sub Mini in juni werd afgerond door de FCC, werd verwacht dat hij nog in het derde kwartaal van 2022 uitgebracht zou worden. Die hoop verdween woensdag als sneeuw voor de zon toen Sonos aankondigde de introductie van een aanstaand product uit te stellen. Hoewel het bedrijf geen details over het product noemde, is het vrijwel zeker dat het om de Sub Mini gaat.

Lancering Sub Mini uitgesteld

Sonos meldde tijdens de presentatie van zijn kwartaalresultaten dat de lancering van dit product ‘is uitgesteld tot het eerste fiscale kwartaal van 2023’. Dit betekent overigens niet dat de Sub Mini pas in 2023 verschijnt. Het eerste fiscale kwartaal van 2023 loopt namelijk tussen oktober en december 2022. Ondanks het verschuiven van de lancering blijft het bedrijf naar eigen zeggen “toegewijd aan een tweetal productlanceringen per kalenderjaar”, aldus Sonos CEO Patrick Spence.

“We houden altijd rekening met het soort product en de timing,” legde de CEO uit tijdens de presentatie van de resultaten. Vooral de timing lijkt voor de speakerfabrikant lastig. Het bedrijf presenteerde woensdag teleurstellende omzetresultaten over Q3. Inflatie en de dollarkoers spelen volgens het bedrijf een belangrijke rol in de terugval van resultaten. Dit heeft te maken met het veranderende sentiment onder consumenten, die minder snel nieuwe (technologische) producten aanschaffen.


Tegenvallende verkopen Sonos Ray

Sonos had het voorbije kwartaal hoge verwachtingen van de nieuwe Ray-soundbar die slechts 279 dollar kost. Toch wist dit de omzet niet te redden. Volgens het bedrijf heeft dit alles te maken met terugvallende tv-verkopen. Het vierde kwartaal wordt volgens CFO Brittany Bagley zwaar voor het bedrijf, onder andere omdat het ‘meer voorraad vasthoudt dan gewenst’.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?