Nieuws

Trump wil Mark “Zuckerbucks” naar de gevangenis sturen

Donald Trump
shutterstock.com / Jonah Elkowitz
Donald Trump en Mark Zuckerberg mogen elkaar niet. Dat is duidelijk, zeker nadat Trump "dreigt" met een gevangenisstraf.

De Verenigde Staten zitten volop in verkiezingsmodus. Veel aandacht gaat daarbij naar de gezondheid van Biden: is hij te oud? Terwijl heel wat media zich over die vraag buigen, dreigt Trump ermee om mensen naar de gevangenis te sturen, mocht hij verkozen worden.

Dat doet de oud-president in een post op Truth Social, zijn eigen sociaal netwerk. Dat gebeurt in de stijl die je kent van Trump: “Al dat ik kan zeggen is dat als ik als president verkozen wordt, zullen we verkiezingsfraudeurs achtervolgen zoals nooit eerder gezien, en ze zullen voor lange tijd naar de gevangenis gestuurd worden. We weten al wie je bent. DOE HET NIET! ZUCKERBUCKS, wees voorzichtig!” (capitalisatie in origineel), aldus Trump.

Toch even aan het hoofd krabben bij het lezen van die uitspraak: ‘Zuckerbucks’ slaat op Zuckerberg, oprichter van Facebook en nu het hoofd van Meta. De man werd nog nooit berecht voor verkiezingsfraude. Duidelijk is wel dat Trump en Zuckerberg nooit dikke vrienden zullen worden: al sinds 2015 hekelt de republikein de Meta-CEO. Wat niet helpt, is dat Trump een tijdlang van Facebook verbannen werd na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Sinds vorig jaar kan de ex-president weer terecht op Facebook, maar die lijkt het bij Truth Social te houden.

TikTok of Facebook?

Trump vindt Zuckerberg écht niet leuk, en dat laat hij dikwijls blijken. Zo was het Trump die als eerste met een verbod op TikTok kwam. De haat voor Zuckerberg blijkt echter groter te zijn dan die voor TikTok. In maart liet Trump nog weten dat hij liever geen verbod op TikTok zag. De redenering daarachter? “Als je TikTok verbiedt, dan kunnen Facebook en Zuckerschmuck hun business verdubbelen”, en dat ziet Trump liever niet gebeuren.

Zuckerberg reageerde niet op de post uitspraak, en de kans is klein dat hij dat nog zal doen. De afgelopen twintig jaar botst het wel vaker tussen de oud-president en Zuckerberg, maar de ruzie is grotendeels eenzijdig.

Donald Trumpmark zuckerbergmeta

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen