Smarthomefabrikant Loqed overgenomen door Shelly

Loqed
© Loqed
De slimme sloten van smarthomefabrikant Loqed blijven gewoon werken. Dat is de boodschap van het Bulgaarse Shelly, dat de Nederlandse slotenfabrikant overneemt.

Eind mei vroeg de Nederlandse fabrikant Loqed nog faillissement aan. Het bedrijf gaf toen al wel te kennen het smarthomeplatform online te houden; dat was voortaan ondergebracht bij Stichting Loqed Online. Inmiddels heeft het Loqed-team via Tweakers bekendgemaakt dat het Bulgaarse Shelly het bedrijf heeft overgenomen. Althans, de Bulgaarse maker van slimme apparaten heeft de activa en technologie van het Nederlandse bedrijf overgenomen. Bovendien heeft Shelly de toezegging gedaan de servers voor de slimme sloten operationeel te houden.

Voor wie nog graag een Loqed-slot wil, heeft het team eveneens goed nieuws. De verkoop van het slot zal namelijk weer worden opgestart. Ook kunnen klanten voor ondersteuning terecht bij de Bulgaarse smarthomefabrikant. Die zal ondersteuning bieden via e-mail en livechat.

Shelly wordt ook op weg geholpen door enkele oude sleutelfiguren van Loqed. Die blijven actief binnen het bedrijf. Tegelijkertijd zal Shelly zijn expertise voor smarthome benutten om het Loqed Touch Smart Lock nog slimmer te maken. Zo zal het slot binnenkort samenwerken met de bluetooth-knoppen en deur- en raamsensoren van Shelly. Er wordt intussen ook gewerkt aan enkele nieuwe accessoires en producten.

Niet de eerste overname

De overname van Loqed zal alvast een flinke opluchting zijn voor gebruikers. Het team achter de Nederlandse fabrikant benadrukt dat de gegevens van klanten bij Shelly veilig zijn en dat privacy op de eerste plaats staat.

Voor Shelly is de overname van Loqed alweer de tweede aankoop van een smarthomemerk in twee jaar tijd. Tijdens CES 2023 kondigde het merk nog de overname van Qubino aan. Met dat bedrijf wilde het zijn aanbod van verbindingstechnieken uitbreiden. De accessoires van Qubino werken immers via Z-Wave. De aankoop van Loqed is dan weer gericht op het betreden van de markt voor slimme sloten.

businessloqedsmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen