Opgelet: Galaxy Watch 7 kan niet opgeladen worden via je smartphone

Samsung Galaxy Watch 7 en Watch Ultra
© Samsung
De Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch Ultra kunnen niet opgeladen worden via je telefoon. Samsung waarschuwt ook voor problemen met reguliere Qi-opladers.

Samsung meldt dat de “Wireless Power Sharing”-functie van eerdere Galaxy-smartwatches niet wordt ondersteund op de Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch Ultra. Dit betekent dat je ze niet kunt opladen met de draadloze oplaadcoils van je telefoon. Dit werkte met verschillende Galaxy-telefoons, evenals andere Android-toestellen die draadloos accessoires kunnen opladen. Met de nieuwste Galaxy-smartwatches werkt dit echter niet, wegens een gewijzigd ontwerp van de BioActive-sensor.

Nieuwe BioActive-sensor

Dankzij het gewijzigde ontwerp kan de sensor aanvullende gezondheidsmetingen uitvoeren. De metingen moeten bovendien accurater zijn, belooft Samsung. Alle voordelen komen echter ook met hun nadelen: de nieuwe BioActive-sensor heeft een ander ontwerp, waardoor de vorm van het glas aangepast moest worden. Dit leidt ertoe dat de oplaadspoel van de Watch 7 en Watch Ultra zich verder weg bevindt van de glazen achterkant.

De toegenomen afstand leidt er volgens Samsung toe dat Wireless Power Sharing niet meer werkt. Daarvoor is de afstand te groot. Ook voor reguliere draadloze opladers die via Qi werken, komt Samsung met een waarschuwing. Hoewel die mogelijk wel blijven werken, werken ze door de toegenomen afstand minder efficiënt. Hierdoor ontstaat er meer hitte tijdens het laden, wat op termijn slecht kan zijn voor de batterij in je Galaxy Watch 7 en Watch Ultra.

Samsung raadt gebruikers om die reden aan de officiële oplaadpuck te gebruiken. Die levert de fabrikant mee in de doos. Volgens de fabrikant heeft de officiële oplader daar geen last van. Met die officiële lader zou de smartwatch ook een stuk sneller opladen.

samsungsamsung galaxy watch 7samsung galaxy watch ultrasmartwatchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen