Samsung presenteert Galaxy Watch Ultra voor 699 euro

Samsung Galaxy Watch 7 en Watch Ultra
© Samsung
Samsung heeft woensdag de Galaxy Watch Ultra en Galaxy Watch 7 gepresenteerd. Op papier bieden de smartwatches veel overeenkomsten, maar qua design zijn er de nodige verschillen.

Het is zover: Samsung heeft zijn Watch-reeks verder uitgebreid. Nadat het eerder deze zomer al de Watch FE uitbracht, is het ditmaal tijd voor de topmodellen, de Galaxy Watch 7 en de Galaxy Watch Ultra. De laatstgenoemde is, zoals eerder al uitgelekt, het duurste horloge dat Samsung ooit in Europa uitbracht, met een prijskaartje van 699 euro. De Watch 7 is qua prijs gelijk aan de Watch 6 van vorig jaar en begint bij 319 euro voor de basisversie.

Net als zijn voorganger is de Galaxy Watch 7 in twee formaten verkrijgbaar: 40 en 44 mm. Ook de amoledschermen zijn net zo groot gebleven, met respectievelijk 1,3 en 1,5 inch. Ook voor de Ultra gebruikt Samsung een 1,5-inch-oledscherm, zij het in een 47 mm-behuizing. Die behuizing is gemaakt van titanium, ten opzichte van aluminium op de Galaxy Watch 7. Samsung zegt dat de Ultra verder waterbestendig is tot 100 meter diepte (10 ATM) voor een maximale duur van 10 minuten. Blijf je langer onder water, dan riskeer je dus alsnog waterschade.

Krachtigste Galaxy-horloges ooit

De Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch Ultra zijn de krachtigste smartwatches die Samsung ooit heeft uitgebracht. Onderhuids beschikken ze over de krachtige Exynos W1000-chipset, die op Samsungs zuinigere 3nm-procedé is gefabriceerd. Met vijf rekenkernen kan de chipset te allen tijde razendsnel apps openen en bedienen. Apps openen tot 2,7 keer sneller, belooft Samsung. Dat wordt nog geholpen door de aanwezigheid van 2 GB RAM. Over opslagtekorten hoef je je bij de nieuwe smartwatches ook geen zorgen te maken: ze krijgen allebei 32 GB opslag.

Galaxy Watch Ultra
Watch Ultra – © Samsung

Dankzij de grotere behuizing van de Galaxy Watch Ultra krijgt die ook de langste accuduur. In de ‘Power Saving’-modus gaat de batterij tot 100 uur mee, en in de ‘Exercise Power Saving’-modus bedraagt de batterijduur nog altijd 48 uur. Over de accuduur buiten die batterijbesparingsmodi doet het merk geen uitspraken.

Voor de Watch 7 geeft Samsung geen informatie, maar dat verschilt vermoedelijk niet al te veel van zijn voorganger. Al kan het zijn dat de batterijduur iets is toegenomen dankzij de nieuwe W1000-chipset.

Nieuwe gezondheidsfuncties

De Galaxy Watch 7 en Watch Ultra komen ook allebei met de nieuwe BioActive-gezondheidssensor. Met die sensor houden de smartwatches continu je hartslag in de gaten en scannen ze op onregelmatigheden (Afib). De gezondheid van je hart wordt steeds gemonitord met een elektrocardiogram (ECG), en de smartwatches houden je bloeddruk eveneens in de gaten. Nieuw is dat de smartwatches beschikken over de mogelijkheid om je algehele biologische verouderingsproces in de gaten te houden via AGEs (Advanced Glycation Endproducts).

Sportfuncties zijn uiteraard ook aanwezig, met mogelijkheden als Personalized HR Zones, om de trainingen te optimaliseren voor specifieke hartritmezones. Met de ‘Race’-functie houdt de One UI-software steeds je prestaties in de gaten, en vergelijkt die met prestaties uit het verleden. Zo weet je meteen of je conditie verbetert naar aanleiding van de trainingen. Body Composition moet ten slotte een totaalbeeld geven van je huidige fitheid en lichaam. Meer hierover lees je in ons artikel over de Watch 6-serie.

Prijzen en beschikbaarheid

Samen met de Galaxy Ring vormen de Galaxy Watch 7 en de Galaxy Watch Ultra het totaalpakket van Samsungs nieuwe gezondheidsgadgets voor 2024. De slimme ring is voorlopig echter niet verkrijgbaar in België. Voor de Galaxy-smartwatches geldt daarentegen dat ze vanaf 10 juli te pre-orderen zijn, en op 24 juli liggen ze in de Belgische winkelschappen. Hieronder vind je de prijzen en beschikbare modellen:

  • Watch 7 (40 mm): 319 euro (wifi) of 369 euro (LTE) – groen en zilver
  • Watch 7 (44 mm): 349 euro (wifi) of 399 euro (LTE) – groen en cream
  • Watch Ultra (47 mm, standaard met LTE): 699 euro – Titanium Silver, Titanium Gray en Titanium White

Watch 7 kopen

Watch Ultra kopen

mobielsamsungsamsung galaxy watch 7samsung galaxy watch ultrawearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals