Samsung lanceert allereerste Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE
© Samsung
Met de Galaxy Watch FE zegt Samsung zijn gezondheidsfuncties voor een (nog) breder publiek beschikbaar te stellen. Samsung zegt dat het horloge “deze zomer” beschikbaar komt.

Samsung belooft in de aankondiging van de Galaxy Watch FE “grensverleggende hardware”, maar is dat terecht? Bij nadere inspectie blijkt de smartwatch opvallend veel te delen met de Galaxy Watch 4, die al in 2021 werd gelanceerd.

Onder de motorkap van de Galaxy Watch FE vinden we de Exynos W920-chipset, gecombineerd met 1,5 GB RAM en 16 GB opslagruimte. Ook de batterij van 247 mAh en het 1,2-inch-oledscherm zijn identiek aan die van de Watch 4. Zelfs de kleuren waarin de smartwatch verkrijgbaar is, zwart, roségoud en zilver, zijn ongewijzigd.

Een subtiel verschil zit in de bandjes. De Galaxy Watch FE heeft bandjes met blauwe en oranje stiksels, terwijl de Watch 4 dat niet heeft. Samsung meldt dat er ook stoffen bandjes beschikbaar zullen zijn, maar of die ook in België verkrijgbaar zullen zijn, is nog onduidelijk.

Gezondheidscoach op je pols

De Galaxy Watch FE is uitgerust met diverse functies om je gezondheid in de gaten te houden. De BioActive-sensor monitort 24/7 je hartslag, slaapritme en stressniveau. Ook kan de smartwatch abnormaal hoge of lage hartslagen detecteren met HR Alert. Sporters profiteren van functies zoals ‘advanced running analyses’ die je prestaties analyseert en je tips en inzichten geeft.

Net als de Galaxy Watch 6-serie biedt de tot slot Watch FE uitgebreide lichaams- en fitnessgegevens via Body Composition. Deze functie meet je vetpercentage, spiermassa en vochtpercentage, waarmee je je algehele gezondheid in kaart kunt brengen.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch 7 Ultra kleuren Samsung Galaxy Watch X krijgt batterijduur van 100 uur

Beschikbaarheid in België

Veel van de genoemde functies zijn echter ook beschikbaar op de oudere Galaxy Watch 4, die momenteel voor rond de 150 euro te koop is. De prijs van de Samsung Galaxy Watch FE is nog niet bekend. Samsung meldt in het persbericht enkel dat de smartwatch “deze zomer” verkrijgbaar zal zijn. Er komt enkel een versie met een 40mm-behuizing en het 1,2-inch-oledscherm.

galaxy watch femobielsamsungsamsung galaxy watch 4samsung galaxy watch feWear OSwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN