Samsung Galaxy Watch X krijgt batterijduur van 100 uur

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra kleuren
© OnLeaks
Samsung komt deze zomer met een concurrent voor de Apple Watch Ultra, de Galaxy Watch X. Naar verluidt gaat de batterij van de Watch X tot 100 uur mee.

Welke naam Samsung kiest voor zijn duurste Galaxy Watch-horloge is nog onzeker. In eerste instantie leek de Pro-naam terug te keren, later werd er gesproken over de Samsung Galaxy Watch 7 Ultra. Die naam werd vorige week nog bevestigd door de doorgaans goed geïnformeerde OnLeaks. Via OnLeaks kregen we een glimp op het ‘squircle’-design van de premium Samsung-smartwatch. Echter, de Griekse website TechManiacs betwist dat de smartwatch daadwerkelijk de ‘Galaxy Watch 7 Ultra’ zal heten.

De website verwacht dat het horloge deze zomer verschijnt als de Galaxy Watch X. Waarom de naam gewijzigd is, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wil Samsung voorkomen dat zijn eigen smartwatch te veel lijkt op Apples Watch Ultra-serie. Temeer omdat het erop lijkt dat Samsungs Watch X zal concurreren met de Watch Ultra.

Specificaties Galaxy Watch X

Net als de Watch Ultra-serie, zal de Samsung Galaxy Watch X waterdicht zijn tot 100 meter (330 ft), aldus TechManiacs. De website beweert dat de batterij van de Watch X tot 100 uur meegaat. Ter vergelijking: de meeste Wear OS-smartwatches gaan ongeveer 24 uur mee. Samsung bracht twee jaar geleden overigens al een smartwatch uit die ‘tot 80 uur’ meegaat, de Galaxy Watch 5 Pro. Vorig jaar kwamen de Koreanen met de Galaxy Watch 6 Classic, met een batterij die het 40 uur uithoudt.

Die verbeterde batterijduur heeft de Galaxy Watch X mogelijk te danken aan een grotere batterij. Volgens een Zuid-Koreaanse keuringsinstantie krijgt de smartwatch een 578mAh-batterij, slechts 5 mAh groter dan die in de Watch 5 Pro. Het grootste deel van de efficiëntieslag lijkt te moeten komen van de zuinigere Exynos W1000-chipset. Die zou gemaakt worden op het 3nm-productieproces van Samsung.

Lancering eind juli

De Griekse website zegt ook informatie te hebben over de lanceringsdatum van de Galaxy Watch X. Uit eerdere berichten bleek dat dit op 10 juli zou zijn. Volgens de Griekse site is dat naar achter geschoven tot 24 juli. Naast de Galaxy Watch X zal Samsung op 24 juli ook de Galaxy Watch 7, Watch FE en de Galaxy Ring onthullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business