Nieuws

Samsung breidt gamma uit met slimme Galaxy Ring, maar nog niet in België

© Samsung
Vandaag voegt Samsung een nieuw soort wearable toe aan het gamma. Naast slimme horloges gaat het Zuid-Koreaanse merk nu ook een slimme Samsung Galaxy Ring verkopen.

De bedoeling van die Samsung Galaxy Ring is vooral om de ervaring voor gebruikers te verbeteren. Met een Samsung Galaxy Watch kan je vandaag al heel wat gezondheidsstatistieken verzamelen. Alleen: dat apparaat hangt rond je pols en dus soms een beetje in de weg. Bovendien moet het, onder meer dankzij het scherm, regelmatig aan de lader. De Galaxy Ring moet die euvels wegwerken: het apparaat is bedoeld om 24/7 om je vinger te zittenen heeft een accu die tot 7 dagen mee kan. Weet wel: dit geldt voor de grootste maten. In kleinere modellen van de ring, zit ook een kleinere batterij. Het apparaat is bovendien waterdicht.

Samsung pakt voor de Galaxy Ring voornamelijk uit met uitgebreide slaapanalyse. Volgens het merk gaat het om “de beste in zijn klasse”, dankzij een AI-algoritme dat je slaap analyseert. Zo is het mogelijk om een slaapscore te krijgen, een snurkanalyse uit te voeren of om beweging tijdens je slaap te tracken. Daarnaast kan je ook slaaplatentie en hartslag- en ademhalingsfrequentie tracken als je slaapt.

De ring probeert je gezondheid ook actief te verbeteren. Zo krijg je een energiescore die duidelijk maakt “hoe gezondheid het dagelijks leven beïnvloedt”, aldus Samsung. Welnesstips moeten je dan weer een idee bieden van hoe je die gezondheid kan verbeteren.

In de ring zitten ook meer gangbare functies, zoals waarschuwingen wanneer je hart onregelmatig begint te kloppen. Met een functie als Live Heart Rate Check kan je bovendien uitgebreide statistieken over je tikker raadplegen. Apple Watch Series 9-gewijs kan je ook een dubbelknijpbeweging maken om acties uit te voeren, zoals het maken van een foto.

Niet in België

Ben je de ring kwijt? Dan kan je hem zoeken met behulp van ‘Find my Ring’, via de Samsung Find-app die beschikbaar is op Galaxy-smartphones. Die zoektocht zal je wel heel ver voeren: in België zal je de ring namelijk nog niet kunnen kopen. Terwijl de rest van de wereld het apparaat vanaf 24 juli kan kopen, zullen we hier nog wat langer moeten wachten.

gezondheidSamsung galaxy ringwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals