Nieuws

Nieuwe widgets op komst voor Google Weer

Google Weer
© Unsplash / Google
Het weerbericht checken op je Android-telefoon ziet er binnenkort net iets anders uit dankzij nieuwe widgets voor Google Weer.

Wie op een Android-telefoon het weer wil checken, passeert daarvoor vaak bij Google. De Google-app laat je gratis het weer zien, maar komt met een aantal beperkingen. Zo biedt Google geen widget voor het weer, waardoor je altijd de app zal moeten openen. In een toekomstige update zou dat echter rechtgezet kunnen worden.

9to5Google dook in de broncode van de Google-app, en zag daar code voor widgets klaarstaan. Op zich verrast dat niet: op de Google Pixel-telefoons is die widget al aanwezig, en ook daar moet die ergens vandaan komen. Deze keer gaat het echter niet om de gekende widgets, maar om een aantal nieuwe. Het beste van al: de kans bestaat dat de widgets voor Google Weer binnenkort ook op andere Android-toestellen beschikbaar zijn.

Nieuwe widgets

De widgets zullen in verschillende formaten beschikbaar zijn. Wat ze laten zien is afhankelijk van de grootte die ze krijgen. Kleinere, horizontaal geörienteerde widgets zullen de locatie, de huidige temperatuur en de minimum- en maximum-temperatuur laten zien. Dat alles wordt vergezeld van een icoontje dat de huidige weersomstandigheden moet weerspiegelen. De widget toont bovendien ook de geprojecteerde temperatuur voor de komende uren, zodat je op tijd weet wanneer het warmer wordt of afkoelt.

Afbeelding via 9to5Google

Wil je een iets grotere widget? Dan krijg je er ook het weer voor de komende dagen bij. Wie kiest voor een verticaal geörienteerde widget (in portretmodus), krijgt het minste informatie. Daar staan enkel de huidige locatie en temperatuur, samen met de minimum- en maximumtemperatuur. Van de widget bestaat bovendien een lichte en een donkere variant, zodat het weerbericht naadloos bij de rest van je thema past.

Afbeelding via 9to5Google

De broncode voor de widgets zit in versie 15.28 van de Google-app, die nog in de bètafase zit. Het is daardoor niet meteen duidelijk wanneer je de widgets zelf op je toestel ziet verschijnen.

Afbeelding via 9to5Google
Androidappsgooglemobielsmartphoneswidgets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen