Nieuwe Google Weer-app verschijnt op meer Android-telefoons

Google Weer Weather widget
© TechPulse
Google is de uitrol van de nieuwe Google Weer-app op Android aan het versnellen. Eerder was het nieuwe ontwerp enkel beschikbaar op recente Pixel-smartphones.

De nieuwe Google Weer-app arriveert nu ook op toestellen van andere fabrikanten, zo meldt 9to5Google. Apparaten zoals de OnePlus Open en Samsung Galaxy Z Fold 4, kregen onverwachts het nieuwe ontwerp van Weer. Via X meldt een gebruiker van een Nokia 4.2 zich met hetzelfde bericht. Dat toestel verscheen in 2019 en draait op Android 11.

Het lijkt erop dat het nieuwe ontwerp van Google Weer breed wordt uitgerold. Op dit moment is het nog niet bekend welke Android-versies deze update precies ontvangen. Vast staat dat apparaten met Android 11 of hoger in ieder geval worden ondersteund. Het is goed mogelijk dat alle Android-telefoons met de Weer-app het nieuwe ontwerp op termijn zullen ontvangen.

Google Weer uiterlijk
© TechPulse

De bredere uitrol van het ontwerp door Google is niet per se verrassend. De oude Google Weer-app had nog niet het nieuwe Material You-ontwerp van Google. Dit ontwerp rolde Google de afgelopen jaren uit naar het merendeel van zijn Android-apps, zoals Gmail, Drive en Chat. Eind 2023 was het de beurt aan Weer, zij het exclusief voor Pixel-telefoons. Later verscheen het ontwerp ook nog op enkele Samsung-telefoons. Sindsdien lag de uitrol echter stil.

Aanpassingen in de Weer-app

De startpagina is mogelijk de grootste verandering in de Weer-app. Na de update toont Google hier zowel de weersverwachting per uur als het weeroverzicht voor de komende tien dagen. Wil je meer details over het weer, dan tik je op een dag. Bovenaan die pagina vind je dan een balk waarmee je tussen de verschillende dagen kan schakelen. De bekende Weer-kikker is ook nog steeds aanwezig, maar in een iets gematigdere vormgeving.

Wanneer Google de nieuwe versie van Weer naar jouw telefoon uitrolt, is lastig te voorspellen. De uitrol verloopt stapsgewijs en wordt via een server-update op je account toegepast. Het installeren van updates in de Play Store heeft dus geen zin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business