Nieuws

Google Weer krijgt nieuw design

google weer
Beeld: © iStock / LaylaBird
De weer-app van Google krijgt een nieuw design. Na twee jaar sluit de app zich aan bij de rest van het ecosysteem.

Alle Google-applicaties moeten hetzelfde design meekrijgen, of dat was toch het idee. Met “Material You” schuift Google een aantal stijlprincipes naar voren waar het zich, voor de eigen apps, aan wil houden. Dat lijkt niet altijd even goed te lukken: de laatste keer dat de Weer-applicatie geredesigned werd, was er van Material You geen sprake. Dat Google de eigen stijlprincipes in de wind slaat, gebeurt wel vaker. Zo zal de vervanger van het HTTPS-slotje in Google Chrome ook niet uit de Material You-stijlbibliotheek komen.

Wat betreft de Weer-app kiest Google er uiteindelijk toch voor om de app een make-over te geven, dat weet 9to5Google te zeggen op basis van de tweets van een Google-werknemer. Die komt niets te vroeg: intussen is Material You al zo’n twee jaar aanwezig in verschillende applicaties van de technologiereus.

Weer-app zonder tabbladen

Momenteel krijg je informatie in de Weer-app aangeboden in drie verschillende tabbladen met informatie voor vandaag, morgen en de komende tien dagen. De drie tabbladen gaan volledig op de schop. De weersomstandigheden worden voortaan beschreven in een scrollbare feed. Bovenaan het scherm verschijnt een zoekbalk waarin je locaties kan ingeven – standaard zal daar je huidige locatie ingevuld staan. De huidige temperatuur wordt in het groot meegegeven, met een minimum en maximum voor de dag er net onder. De gevoelstemperatuur krijgt plek op de rechterkant van het scherm.

Daaronder staat een doorscrollbaar venster met een weersvoorspelling per uur. Het weer voor de komende 10 dagen staat daaronder dan weer beschreven in een kader. De nieuwe look wordt vooral gekenmerkt door de karakteristieke ronde hoeken uit de Material You-designtaal, die we in alle kaders en de zoekbalk zien terugkomen.

Wanneer de Weer-app zijn nieuw jasje precies krijgt, is echter niet geweten. Google lijkt alvast niet bijzonder gehaast te zijn om zijn apps naar zijn visuele standaarden om te werken. Toch is het goed mogelijk dat de update sneller dan verwacht beschikbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business