Google Pixel 9-serie in vol ornaat gelekt bij keuringsdienst

Pixel 9 mini
© OnLeaks
De Taiwanese keuringsinstantie NCC heeft deze week diverse foto's gepubliceerd van de Pixel 9-serie. Op die foto's zijn de Google Pixel 9, Pixel 9 Pro en Pixel 9 Fold te zien.

Met nog meer dan een maand te gaan voordat Google de Pixel 9-serie onthult, is het design van de Pixel-reeks intussen een publiek geheim. OnLeaks bracht dit voorjaar al enkele renders naar buiten, en recent verschenen ook de eerste livefoto’s van de smartphones. Ditmaal is het NCC, de Taiwanese keuringsinstantie voor elektronica, die afbeeldingen van de telefoons verspreidt.

NCC bevestigt ook dat Google dit jaar drie reguliere Pixel-smartphones uitbrengt: de Pixel 9, 9 Pro en de 9 Pro XL. NCC vermeldt dat er eveneens een tweede Google-foldable in de pijplijn zit: daarop plakt Google de naam ‘Pixel 9 Pro Fold’, schrijft Android Authority. Van de reguliere Pixel 9-telefoons is de XL-variant het grootst, met een 6,73-inch-scherm. De 9 Pro krijgt daarentegen een relatief bescheiden 6,34-inch-scherm en het scherm van de Pixel 9 is met 6,24 inch nog net iets compacter.

Hoewel het verschil in formaat relatief klein is, is dat wel anders met de cameraopstelling. Voor de Pro en Pro XL voorziet Google namelijk drie camera’s achterop, tegenover twee op de Pixel 9, blijkt uit foto’s van NCC. De foto’s bevestigen ook het vernieuwde design van het camera-eiland en de vlakke randen van de Pixels. Wat opvalt aan de telefoons die NCC op de foto’s heeft gezet, zijn de sterk afgeronde hoeken. Dat zagen we eerder al op de Pixel 8a.

Tweede Pixel-foldable

Ook de Pixel 9 Pro Fold beschikt over een opvallend, rechthoekig camera-eiland, dat plaats lijkt te bieden aan vier camera’s. Aan de afbeeldingen valt verder weinig te ontlenen, behalve dat de behuizing eveneens vlakke randen heeft en afgeronde hoeken. Hoewel de vouwrand van de Pro Fold nauwelijks zichtbaar lijkt, is het lastig te zeggen waar dat aan ligt. Mogelijk heeft Google de scharnieren verbeterd om de vouwrand weg te werken, maar het kan ook aan de foto’s liggen.

Snellere 45W-oplader

De NCC heeft niet alleen foto’s van de Pixel 9-serie gepubliceerd. Ook de oplaadsnelheden en batterijcapaciteit van de nieuwe Pixels zijn bekend:

  • Pixel 9: 4.558 mAh, 24,12 W
  • Pixel 9 Pro: 4.558 mAh, 25,20 W
  • Pixel 9 Pro XL: 4.942 mAh, 32,67 W
  • Pixel 9 Pro Fold: 4.560 mAh, 20,25 W

Vermoedelijk heeft de NCC voor de oplaadtesten gebruikgemaakt van Googles nieuwe 45W-oplader, die ook door de NCC op de foto is gezet. Net als voorgaande jaren moet je die lader wel zelf aanschaffen: die zit dus niet in de doos. Een laatste detail dat de NCC heeft onthuld, is dat de Pixel-toestellen allemaal geschikt zijn voor het Thread-netwerk van Matter.

Made by Google 2024

Vooralsnog zijn de details die NCC gedeeld heeft nog niet officieel bevestigd. Tijdens het Made by Google-event op 13 augustus zullen we alles over de smartphones te weten komen. Toch kun je er wel vanuit gaan dat de gedeelde gegevens kloppen: ze komen van een officiële keuringsinstantie in Taiwan.

googlegoogle pixel 9google pixel 9 progoogle pixel 9 pro foldmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen