Netflix verwijdert downloadfunctie uit Windows-app

Netflix logo
© Unsplash / Venti Views
Vanaf versie 7.0.8.0 neemt Netflix afscheid van de downloadfunctie in zijn Windows-app. Wie straks offline films en series wilt kijken, moet daarvoor zijn smartphone of tablet gebruiken.

Netflix bracht dit voorjaar al het nieuws naar buiten dat ze met een nieuwe Windows-app komen. In een supportdocument schrijft Netflix dat de nieuwe app “verbeterde streamingkwaliteit” biedt en live-evenementen ondersteunt. Bovendien kan de app omgaan met het ‘Basic met Ads’-abonnement, waarbij je reclame te zien krijgt in ruil voor een korting op je abonnement.

Tegelijkertijd neemt de Netflix-app op Windows 10 en 11 afscheid van de downloadfunctie. Na het installeren van versie 7.0.8.0 van Netflix op Windows, kun je geen films en series meer downloaden om offline te kijken. Dat de functie verdwijnt, heeft ermee te maken dat de Netflix-app op Windows voortaan een ‘wrapper’ is van de browserversie. Dit betekent dat je eigenlijk op de website zit, zij het zonder het uiterlijk van een browser.

Aangezien je via de Netflix-site ook geen films en series kunt downloaden, werkt dat straks ook niet meer via de app voor Windows. Wie nog films en series wil downloaden, wordt doorverwezen naar de apps voor Android en iOS. Daarmee kun je nog gewoon films en series downloaden.

Uitgelicht artikel Netflix Netflix stopt ondersteuning voor oudere tv’s

Verplichte Netflix-update

Het lijkt erop dat je de oude Netflix-app nog wel even kan gebruiken. Wil je dus niet direct de nieuwste versie installeren, dan moet je automatische updates in de Microsoft Store uitzetten. Na verloop van tijd zal Netflix gebruikers echter verplichten om te upgraden naar versie 7.0.8.0. Hoelang die melding op zich laat wachten, laat de streamingdienst in het midden.

Waarom het bedrijf afstapt van een native implementatie op Windows, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wil het hiermee simpelweg op kosten besparen: de Windows-app toont voortaan immers gewoon de Netflix-site.

netflixontspanningstreamingWindowswindows 10windows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen