Nieuws

Netflix stopt ondersteuning voor oudere tv’s

Netflix
© DCL "650"/Unsplash
Netflix stopt met het ondersteunen van zijn app op oudere tv's en andere apparaten. Grofweg genomen gaat het om toestellen die minstens 10 jaar oud zijn.

Op verschillende grote internetforums doken de voorbije weken stilaan meer berichten op over wegvallende support voor oudere tv’s. Zo zegt een gebruiker op Reddit dat de Blu-rayspeler van zijn moeder plots geen Netflix meer ondersteunt. Elders krijgen eigenaars van oudere Sony-, Samsung- en Toshiba-tv’s een melding te zien over aflopende ondersteuning voor de Netflix-app.

Er is ook geen ondersteuning meer voor de PlayStation Vita en PS TV-uitbreiding. 16 oktober bleek de einddatum voor de vervallen support. Hoewel er nergens een officiële lijst terug te vinden is van toestellen waarvan de Netflix-ondersteuning vervalt, lijkt het erop dat de meeste apparaten meer dan 10 jaar oud zijn.

Veiligheid en gebruikservaring

Waarom doet Netflix dit? Wel, veiligheid is een weinig verrassende uitleg. Oudere toestellen waarvan de firmware door de fabrikant niet meer geüpdatet wordt, zijn op termijn kwetsbaarder voor cybercriminelen. Oudere tv’s en hun apps worden na verloop van tijd ook trager. Netflix kan in dat geval geen optimale gebruikservaring meer garanderen. Er komen immers voortdurend nieuwe features bij, die mogelijk te veel vragen van oude hardware.

Gebruikers die de melding voor aflopende ondersteuning in beeld zagen verschijnen, worden doorverwezen naar een hulppagina van Netflix waar ze de volgende boodschap te lezen krijgen: “Als je een van deze berichten te zien krijgt, wil dat zeggen dat Netflix niet meer beschikbaar is op jouw toestel. Je kan wel nog van Netflix genieten op veel tv’s en streamingapparaten, alsook telefoons, tablets en computers”.

Het is in elk geval te begrijpen dat Netflix toestellen van 10 jaar oud niet langer ondersteunt. Net als elk type toestel heeft ook een streamingapparaat een beperkte levensduur. Wie daarom geen nieuwe tv wil aanschaffen, kan de meeste streamingdiensten gebruiken via zijn Nintendo Switch, Xbox of PlayStation. Verder zijn er ook budgetvriendelijke apparaatjes op de markt, zoals de Fire TV Stick van Amazon of een Chromecast.

Welke toestellen Netflix in jouw regio wel nog ondersteunt, kan je hier terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business