Nieuws

IKEA roept Varmfront-powerbanks terug wegens brandgevaar

brandgevaar IKEA
© tzahiV / iStock.com
De Varmfront-powerbanks van IKEA lijken inderdaad voor een warmtefront te zorgen, al is dat in dit geval eerder gevaarlijk.

Kocht je tussen juli 2023 en maart 2024 een powerbank bij IKEA? Dan is het dringend tijd om nog eens een bezoekje aan de Zweedse meubelgigant te brengen, en meteen die powerbank mee te nemen. IKEA roept namelijk een groot aantal powerbanks terug wegens een risico op brand.

Bij IKEA kan je sinds enkele jaren niet alleen meer meubels vinden, maar ook heel wat technologische apparatuur. Onder andere de slimme lampen van IKEA zijn een waar succes, en vormen voor heel wat mensen een instap in smarthome-apparatuur. Meeste apparatuur die je bij IKEA kan halen is meer dan degelijk, al ervaart het merk wat problemen van zodra er een usb-poort aanwezig is.

Tweede keer op jaar tijd

Het is namelijk al de tweede keer op een jaar tijd dat IKEA perikelen ervaart met opladers. In het begin van dit jaar riep het meubelmerk de Âskstorm-usb-laders al terug. Bij die producten kon de behuizing onder stroom geraken, waardoor het schokken gaf als je het probeerde aan te raken. Klanten mochten het apparaat terugbrengen naar de winkel en kregen het aankoopbedrag volledig terug.

Uitgelicht artikel Åskstorm 40W USB-lader terugroepactie Pas op: deze IKEA-lader kan gevaarlijke schokken geven

Nu ervaar IKEA problemen met de powerbanks die het al geruime tijd verkocht. Heb je zo’n IKEA-powerbank liggen? Dan is het de moeite om even de kleine lettertjes te lezen. Niet alle exemplaren hebben namelijk last van het probleem: veel hangt af van de datum waarop ze van de band rolden. De problemen spelen zowel bij de 10.400mAh-versie en 5200mAh-versie van de powerbank. Die kan je ook makkelijk herkennen aan hun modelnummers: E2038 voor de grote powerbank en E20237 voor de kleine. De artikelnummers zijn respectievelijk 105.556.45 en 705.556.47.

Meeste powerbanks wél veilig

Die powerbanks moeten niet per definitie terug: alles hangt af van de productiedatum. De producten hebben allemaal een datumstempel waar de week en het jaar van productie vermeld staan. Voor 10.400mAh-powerbanks (met modelnummer E2038), let je op de stempels 2313, 2316, 2318 en 2319: die powerbanks breng je best terug naar IKEA, want die zouden zomaar in brand kunnen vliegen. Voor de 5200mAh-versie (E2037) gaat het om weken 2318, 2319 en 2322. Klanten die een powerbank terugbrengen, krijgen het volledige aankoopbedrag terugbetaald.

Let dus goed op de onderkant van je powerbank: indien die op een andere datum gemaakt werd, is het apparaat wel gewoon veilig om te gebruiken.

Uitgelicht artikel Ikea IKEA opent virtuele winkel in videogame Roblox
brandgevaarikeamobielpowerbanksterugroepactie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen