Nieuws

Pas op: deze IKEA-lader kan gevaarlijke schokken geven

Åskstorm 40W USB-lader terugroepactie
© IKEA
IKEA heeft een terugroepactie gestart voor zijn Åskstorm-oplader. Volgens het Zweedse bedrijf is er een “verhoogd risico” op elektrische schokken.

IKEA roept klanten met een Åskstorm 40W USB-lader op hun exemplaar in te leveren. Ze krijgen dan hun geld terug. Een kassabon is daarvoor niet nodig, meldt de meubelgigant in de veiligheidswaarschuwing. IKEA verkoopt de Åskstorm 40W USB-lader sinds 2020. Klanten kunnen de getroffen oplader herkennen aan modelnummer ‘ICPSW5-40-1’, dat op het etiket vermeld staat.

Volgens IKEA speelt het veiligheidsrisico bij de kabel van de Åskstorm 40W USB-lader. Die kabel kan bij langdurig gebruik en bij het oprollen beschadigd raken, meldt het na meldingen van klanten. Zo’n beschadiging kan dan weer leiden tot schokgevaar; vandaar dat het de terugroepactie heeft gestart. IKEA meldt in de veiligheidswaarschuwing niet of er gevallen bekend zijn waarin dit zich voorgedaan heeft.

Uitgelicht artikel Bose Bose roept subwoofers terug wegens brandgevaar

Niet alle Åskstorm-opladers

Het veiligheidsrisico treft enkel de Åskstorm 40W USB-lader. De Åskstorm 23W USB-lader valt dus niet onder de terugroepactie en wordt nog altijd verkocht.

Gebruikers met een Åskstorm 40W USB-lader wordt geadviseerd de oplader per direct aan de kant te leggen. Vervolgens hebben ze ‘onbeperkt de tijd’ om de oplader terug te brengen, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business