Let op: Bose roept subwoofers terug wegens brandgevaar

Bose
© Bose
Bose is een terugroepactie gestart voor meer dan één miljoen subwoofers. Ze werden volgens Bose verkocht tussen 1994 en 2006, en vormen dus brandgevaar.

Specifiek gaat het om subwoofers uit Bose's Acoustimass-, Lifestyle- en Companion-homecinemasystemen. De systemen die gevaarlopen zijn geproduceerd tussen 1994 en 1 april 2006, schrijft de audiofabrikant. Voor wie niet precies meer weet hoe hun subwoofers heetten heeft Bose op zijn website afbeeldingen voorzien van de getroffen systemen. Ook zijn zulke details steeds terug te vinden op de productsticker van de subwoofer.

Brandgevaar Bose-subwoofers

Van de genoemde modellen is bekend dat ze kunnen smelten of in brand vliegen. Volgens Bose zijn er wereldwijd 21 meldingen bekend van zulke (brand)gevaarlijke voorvallen. Om te voorkomen dat het aantal blijft toenemen start het nu dus met een terugroepactie. Zij die nog zo'n oud systeem in gebruik hebben, kunnen hem gratis laten repareren. Ook kun je een nieuw Bose-audiosysteem met 40 procent aanschaffen na inlevering van de getroffen subwoofer.

Ongeweten is op welk vervangend product Bose doelt. Vaststaat dat sommige klanten in de jaren dat het product werd verkocht daar fors voor hebben betaald. Homecinemasystemen van het merk kostten toen tussen de 220 en 2.200 dollar. Mogelijk doelt het merk bij de vervanging om enkel een soundbar, daar het doelt op een alles-in-een-oplossing.

Gebruikers kunnen via de website van Bose nalopen of hun subwoofer onder de regeling valt. Is dat het geval? “Stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en sluit deze niet aan op een stopcontact”, leest de supportpagina.

Niet de eerste terugroepactie

Het is alvast niet de eerste keer dat Bose zo'n terugroepactie organiseert. In 2012 kwam het merk eveneens op de proppen met zo'n actie nadat Cinimate II-subwoofers brandgevaarlijk bleken. Het probleem bleek toen te liggen aan de stroomvoorziening voor regio's met hoge voltages, zoals de Europese Unie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business