Xiaomi’s eerste fliptelefoon krijgt gigantische accu

Xiaomi Mix Flip
© Xiaomi
De Xiaomi Mix Flip krijgt de grootste batterij die tot nog toe in een foldable telefoon zat, met een capaciteit van 4.780 mAh. Xiaomi lanceert zijn eerste fliptelefoon op 19 juli in China.

Nadat Xiaomi al meermaals concurrenten voor Samsungs Galaxy Z Fold-serie uitbracht, komt er deze zomer ook een Z Flip-concurrent: de Xiaomi Mix Flip. Dat meldt Xiaomi-CEO Lei Jun via X. Jun deelt daarbij ook alvast enkele details van de aanstaande fliptelefoon.

Grootste accu in een fliptelefoon

Zoals gezegd krijgt de Mix Flip een 4.780mAh-batterij. Ter vergelijking: de Galaxy Z Flip 6, die Samsung recent heeft gelanceerd, bevat een batterij van 4.000 mAh. Snelladen wordt ook ondersteund, met een maximaal vermogen van 67 watt. Dat betekent dat het toestel ook weer vrij snel vol is wanneer je ‘m aan de lader legt.

De Xiaomi-topman bevestigde verder dat de Mix Flip een Snapdragon 8 Gen 3-chipset bevat. Deze chip wordt gecombineerd met 12 GB RAM, maar er is naar verluidt ook een Flip-versie met 16 GB RAM.

Coverscherm à la Razr

Voor het coverscherm van de Mix Flip heeft Xiaomi afgekeken bij Motorola. Dat blijkt uit enkele renders die Jun via X heeft verspreid. Daarop is te zien dat het scherm, net als bij de Moto Razr-serie, doorloopt rondom de cameramodules. Voor de onderste helft hebben ze eveneens inspiratie gehaald uit de Razr-serie: in elk geval één versie lijkt gemaakt van een soort nepleer of andere textuur. Uit de renders valt op te maken dat er ook een lichtgrijze en een zwarte versie op komst is.

Xiaomi laat nog wel enkele details over voor het evenement op 19 juli. Dan onthult Xiaomi de Mix Flip. Mogelijk volgt tegen die tijd ook de opvolger van de Mix Fold 3, die vorig jaar in november verscheen. Jun heeft de Mix Fold 4 al wel geteased op zijn socialemedia-account.

mobielxiaomixiaomi mix flip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen