Samsung onthult Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6

Samsung Galaxy Z Flip 6
© Samsung
Samsung heeft woensdag de Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 uitgebracht. De foldables zijn vanaf 19 juli beschikbaar in België, met prijzen van respectievelijk 1.199 en 1.999 euro.

Samsung houdt het dit jaar voorzichtig bij met de Galaxy Z-vouwtoestellen. De Z Flip 6 en Z Fold 6 krijgen kleine upgrades, met de focus op AI-functionaliteit en een grotere batterij voor de Flip 6. Zowel de Galaxy Z Flip 6 als de Fold 6 behouden hun schermformaten van vorig jaar. De Flip 6 heeft een 6,7-inch-amoledscherm met een variabele verversingssnelheid van 1 tot 120 Hz en een 3,4-inch-coverscherm. De Fold 6 vouwt open tot een 7,6-inch-scherm en heeft een 6,3-inch-coverscherm. Het vouwbare scherm is iets helderder geworden, met 2.600 nits ten opzichte van 1.750 nits op de Z Fold 5. Net als op de Flip 6, haalt het vouwbare amoledscherm van de Fold een beeldverversing van 120 Hz.

Snapdragon 8 Gen 3 en Galaxy AI

Onder de motorkap zit bij beide toestellen de krachtige Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chipset, die ook al in de Galaxy S24 Ultra te vinden is. Dit brengt de foldables naar het “AI-tijdperk”. Zowel de Flip 6 als de Fold 6 beschikken over het Galaxy AI-systeem met diverse handige functies. Note Assist kan je notities samenvatten, met Composer genereer je tekst op basis van keywords en Sketch to Image zet schetsen om in afbeeldingen.

Samsung Galaxy Z Flip 6
© Samsung

Galaxy AI biedt ook toegang tot Googles Gemini-chatbot en Circle to Search is meteen beschikbaar op de Z Fold 6 en Z Flip 6. Tot eind 2025 is de AI gratis te gebruiken, daarna wordt het betalend. Samsung nuanceert dit wel: de kosten voor functies van derden (zoals Google AI-diensten) kunnen afwijken, en het is onduidelijk of alle AI-functies op termijn een abonnement vereisten.

Grotere batterij voor de Flip 6

Voor de fliptelefoon heeft Samsung de batterijcapaciteit nog flink verhoogd, van 3.700 mAh in de Flip 5 naar 4.000 mAh in de Flip 6. De capaciteit van de Fold 6 is gelijk gebleven, aan 4.400 mAh. Opladen gaat ook nog zo snel (of traag) als voorheen, met maximaal 26 watt.

Opvallend is dat de camerasystemen opnieuw niet zijn gewijzigd. De Z Fold 6 heeft een 50MP-hoofdcamera, 12MP-groothoekcamera en 10MP-telefotocamera (3x zoom). Net als zijn voorganger heeft het toestel twee selfiecamera’s, van 4 MP (binnen) en 10 MP (cover).

De Galaxy Flip 6 heeft eveneens een ongewijzigd camerasysteem met 50MP-hoofdcamera, 12MP-groothoekcamera en 10MP-selfiecamera.

Samsung Galaxy Z Fold 6
© Samsung

Zeven jaar updates

Samsung belooft voor de Galaxy Z Fold 6 en Galaxy Z Flip 6 zeven jaar aan OS-upgrades en eveneens zeven jaar aan beveiligingsupdates. Vanuit de doos komt de smartphone met One UI 6, gebaseerd op Android 14. Later dit jaar of begin 2025 volgt de Android 15-update.

Alle functies die je gewend bent van One UI, zijn weer aanwezig. Voor de Z Flip 6 voegt de technologiegigant nog FlexWindows of widgets toe, waarmee je Android-apps bedient vanaf het startscherm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6 zijn vanaf 10 juli te pre-orderen in België en vanaf 19 juli verkrijgbaar.

Galaxy Z Flip 6-modellen

Verkrijgbaar in Silver Shadow, Yellow, Blue en Mint. Naast het model met 256 GB opslag, is de Flip er ook met 512 GB en 1 TB opslag.

Galaxy Z Fold 6-modellen

Verkrijgbaar in Silver Shadow, Pink en Navy. Er is ook een versie met 512 GB en 1 TB opslag.

mobielsamsungSamsung Galaxy Z Flip 6Samsung Galaxy Z Fold 6

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals