Sonos lost kritieke problemen in nieuwe Sonos-app op

Sonos app
© Sonos
Speakerfabrikant Sonos brengt maandag 22 juli een update uit voor de vernieuwde Sonos-app die de meest kritieke problemen aanpakt. In augustus volgt nóg een update.

Sonos lanceerde in mei een van de grootste updates voor de Sonos-app ooit. Voortaan kun je alle belangrijke mediafuncties op het startscherm terugvinden. Die kun je bovendien helemaal naar wens inrichten. Gebruikers waren echter niet bepaald te spreken over de vernieuwde app. Bepaalde cruciale functies uit de oude app waren simpelweg niet aanwezig. Zo kon je in eerste instantie geen slaaptimer instellen. Wilde je de volgorde van de afspeellijsten aanpassen? Ook dat was niet mogelijk.

Met updates heeft Sonos al heel wat van die problemen weten te tackelen. Zo kun je inmiddels weer je afspeellijsten naar hartenlust aanpassen. Muziek luisteren voor het slapengaan is ook weer mogelijk. Met de update die maandag 22 juli wordt uitgebracht, zegt Sonos de “meest kritieke” problemen aan te pakken die zijn opgedoken na de app-upgrade in mei.

Lokale muziekbibliotheken

Een van de belangrijkste verbeteringen is dat je weer lokale muziekbibliotheken kunt instellen via de mobiele apps. Die functie verdween na de update van mei, waardoor je alleen muziek kon streamen vanaf muziekstreamingsdiensten. Vanaf heden wordt dat dus aangepast en kun je de lokale muziekbibliotheken weer configureren vanaf je smartphone. Ook de instellingen voor die bibliotheken zijn beschikbaar op je telefoon. Muziek in die bibliotheek kun je bovendien vanaf je smartphone doorzoeken, schrijft de speakerfabrikant.

De update bevat volgens Sonos ook verbeteringen op het vlak van line-in autoplay, compressie-instellingen, toegankelijkheid van de instellingen, productinstellingen voor Android, meldingen voor firmware-updates en vernieuwde en verbeterde volume-instellingen.

Na de update die op 22 juli beschikbaar komt, kun je ook de Amp/Port via Android configureren voor stereo- of mono-uitvoer. Android-gebruikers zien tot slot de knop “Systeem vergeten” weer opduiken. Zo kun je met één klik een systeem uit je Sonos-app verwijderen.

Sonos-update in augustus

Bovenstaande verbeteringen zijn vanaf 22 juli beschikbaar in de Sonos-app. Installeer hiervoor wel eerst de app-updates voor Android en iOS. In augustus volgen er aanvullende updates met de mogelijkheid om van S2 naar S1 te downgraden, evenals uitgebreide mogelijkheden om afspeellijsten en wachtrijen te bewerken.

Androidaudioiosmobielontspanningsonos

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen