Nieuws

Sonos onthult gloednieuwe app voor Android en iOS

Sonos app S2 update
© Sonos
Sonos komt met een gloednieuwe app voor Android en iOS. Het aanpasbare startscherm maakt de app een heel stuk makkelijker in gebruik. Ook zou de software een heel stuk vlotter aanvoelen.

Sonos lanceerde in 2020 voor het laatst een gloednieuwe applicatie: Sonos S2. Die app was enkel beschikbaar voor speakers die werkten met het S2-ecosysteem. Goed nieuws voor eigenaren van zulke speakers: je hoeft geen nieuwe speaker(s) te kopen om de bijgewerkte app te gebruiken. Sonos rolt de update op 7 mei uit naar alle gebruikers van de bestaande S2-app.

Naar wens instelbaar startscherm

De focus van de vernieuwde S2-app ligt op het aanpasbare startscherm. Daarop vind je voortaan al je afspeellijsten, albums, muziekstreamingsdiensten en stations. De gebruiker bepaalt zelf hoe deze elementen worden gerangschikt. Favoriete afspeellijsten bovenaan de startpagina? Dat kan voortaan. Sonos neemt hiermee afscheid van het ‘tabblad springen’ waar de huidige Sonos S2-app om bekend staat. Er is nu nog maar één tabblad: het startscherm.

Sonos update startscherm S2
© Sonos

De bedieningspagina is grotendeels ongewijzigd. Bovenaan vind je nog steeds de albumart, met daaronder de tijdlijn, mediabediening en volumeslider. Onderaan de pagina waren voorheen de knoppen van de diverse tabbladen te vinden. Die zijn verdwenen. Het startscherm kan weer tevoorschijn gehaald worden door van boven naar beneden te vegen.

Verbeterde zoekmachine

Sonos maakt het nu net iets makkelijker om een artiest, nummer, podcast of luisterboek te vinden. De zoekmachine doorzoekt voortaan alle streamingdiensten in één keer. In de huidige S2-app moet je voor de beste resultaten nog in de afzonderlijke bibliotheken zoeken. Handig is ook dat de zoekbalk nu altijd bovenaan het startscherm staat. Je hoeft dus geen apart zoektabblad te openen. Net als voorheen slaat Sonos oude zoekopdrachten op in de zoekmachine.

De pagina waarop alle Sonos-apparaten worden opgesomd is een stuk overzichtelijker geworden. Tot slot neemt Sonos afscheid van zijn desktopcontroller. De app voor pc’s verdwijnt per 7 mei. Gebruikers van de controller dienen op 7 mei over te stappen naar de webapplicatie.

Nieuwe productcategorieën in het verschiet

CEO Patrick Spence heeft er alle vertrouwen in dat “deze vernieuwde app sneller, makkelijker én beter is”. De vernieuwde app opent volgens Spence ook de deuren voor “nieuwe categorieën en ervaringen”, vult hij aan. Over welke categorieën het precies gaat, houdt de topman nog even geheim.

Eerdere geruchten wezen al op de komst van een Sonos-hoofdtelefoon. Die zou wel eens in juni op de markt kunnen komen. In aanloop naar die introductie geeft Sonos zijn app alvast een flinke upgrade.

De update wordt op 7 mei uitgerold. Het vernieuwde uiterlijk komt dan beschikbaar voor alle gebruikers met de S2-app op Android en iOS. De S1-app krijgt geen update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business