Nieuws

Eerste Sonos-hoofdtelefoon verschijnt in juni

Sonos logo
© Unsplash
Sonos presenteert zijn eerste draadloze hoofdtelefoon naar verluidt in de eerste helft van juni. Bugs in de software zouden de release van de Sonos-hoofdtelefoon nog kunnen vertragen.

Sonos werkt al enige tijd aan zijn eerste hoofdtelefoon. Vorig jaar gaf Sonos-topman Patrick Spence te kennen dat de nieuwe productcategorie in 2024 ongeveer 100 miljoen dollar moet opleveren. De topman noemde geen specifieke details over het te onthullen product. Wanneer Sonos het product wil gaan verkopen, liet Spence eveneens in het midden. Bloomberg-journalist Mark Gurman verklapte eerder dat die introductie in april zou kunnen plaatsvinden. Die verwachting heeft Gurman ditmaal bijgesteld naar de eerste helft van juni.

Volgens de tipster heeft de lancering van de hoofdtelefoon vertraging opgelopen door een bug in de wifi-firmware. Sonos zou deze bug hebben opgespoord tijdens de product validation testing-fase, en vertraagt nu de onthulling. Wat er exact speelt is niet duidelijk. Bekend is wel dat het te maken heeft met de wijze waarop de Sonos-hoofdtelefoon met wifinetwerken verbonden raakt.

Vooralsnog is het niet bevestigd dat Sonos de hoofdtelefoon in de eerste helft van juni lanceert. Dat is ook sterk afhankelijk van de mogelijke oplossing die het vindt voor de bug. Ook zou de datum nog om andere redenen verschoven kunnen worden.

Sonos-hoofdtelefoon kost $449

Het merk heeft nooit officieel bevestigd dat het aan een hoofdtelefoon werkt. Wel haalde Spence aan dat het merk een nieuwe productcategorie wil betreden. Insiders vertelden Gurman meermaals dat een hoofdtelefoon op de planning staat. Ook lekten ze een prijskaartje uit: 449 dollar. Hoe die prijs zich laat vertalen naar euro’s zal de tijd moeten uitwijzen.

Dat de hoofdtelefoon ook in Europa verschijnt, is zo goed als zeker. Vrijwel alle producten die het merk ooit uitbracht verschenen ook in onze contreien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business