Nieuws

Prijs en lanceringsdatum Sonos-hoofdtelefoon zijn bekend

Sonos Move
© Sonos
Sonos zou zijn eerste hoofdtelefoon in april 2024 uitbrengen. Dat meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman. Gurman doet ook meteen een gooi naar het prijskaartje.

Verleden week gaf Sonos-CEO Patrick Spence weeral te kennen een nieuw productsegment te willen betreden. Over welk product het gaat liet Spence buiten beschouwing. Duidelijk is wel dat Sonos een “lucratief product” voorhanden heeft. Bloomberg-journalist Mark Gurman bevestigt ditmaal dat het gaat om Sonos’ eerste hoofdtelefoon. Gurman voegt daaraan toe dat die hoofdtelefoon ‘mogelijk in april onthuld wordt’.

AirPods Max-concurrent

Wat de prijs betreft, weet de journalist te melden dat die tussen de 400 en 500 dollar ligt. Daarmee is de hoofdtelefoon duurder dan concurrenten van Bose en Sony. Apples hoofdtelefoon is, met een prijskaartje van boven de 500 euro, nog wel iets prijziger. Ook andere merken, zoals het op audioliefhebbers gerichte Bowers & Wilkins, vragen meer dan 500 euro voor hoofdtelefoons.

Onduidelijk is nog wel wat Sonos’ hoofdtelefoons te bieden hebben om die prijs te rechtvaardigen. Op dit punt is enkel geweten dat ze mogelijk hun audio kunnen synchroniseren met Sonos-speakers. Zo kan je mogelijk naadloos overstappen tussen je hoofdtelefoon- en hifi-audiosysteem in huis. Verder krijgen ze ondersteuning voor de Sonos-spraakassistent – die we ook kennen van zijn luidsprekers. Echt uniek is dat niet: andere hoofdtelefoons ondersteunen veelal Alexa, Google Assistant of Siri.

Nieuwe inkomstenbron

Sonos hoopt met zijn hoofdtelefoon flinke geldsommen binnen te slepen. Spence gaf te kennen dat het ‘lucratieve product’ in 2024 ongeveer 100 miljoen dollar moet opleveren. Intussen wordt ook gewerkt aan aanverwante producten. Vermoedelijk gaat het om in-ears of een goedkopere versie van de premium hoofdtelefoon. Daarover kunnen we nochtans enkel over speculeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business