Deze functies komen eindelijk naar Files by Google

Files by Google
© Google
Googles bestandsbeheerder voor Android, Files by Google, wordt straks weer net wat handiger. Je zou bijvoorbeeld eindelijk zip-bestanden kunnen creëren.

Steeds meer Android-telefoons gebruiken Files by Google als de standaard verkenner-app. Via de Google-app krijg je nu al toegang tot allerlei handige functies, zoals een documentscanner. De Android-verkenner kan ook bestanden veilig opslaan en overbodige bestanden verwijderen. Bij Google wordt intussen gewerkt aan twee nieuwe functies, ontdekte Android Authority. Volgens de publicatie gaat het specifiek om een “Compress”-functie en een “Voeg toe aan collectie”-optie.

Zip-bestand creëren

Beide functies zijn nog in ontwikkeling bij de zoekgigant. Dat blijkt ook uit de staat ervan: ze werken namelijk geen van beide, zegt de publicatie, die ze al wel kon inschakelen. Nadat ze zijn ingeschakeld, verschijnen er vooralsnog alleen knoppen die bij de functies horen. Je kunt er dus nog niets mee.

Toch kunnen we al het een en ander zeggen op basis van de gedeelde namen. Vermoedelijk kun je met “Compress” bestanden opslaan in een zip-bestand. Met “Toevoegen aan collectie” lijkt de mogelijkheid te komen om mappen vast te pinnen op het startscherm. Zoals gezegd werkt dit momenteel nog niet, en verschijnen nu enkel de mappen “Starred” en “Veilige map” onder het kopje “Collecties”. Het kopje “Collecties” is overigens niet nieuw, en bestaat nu al in de Files-app.

Het blijft nog even afwachten wanneer Google de functies uitrolt naar zijn Files by Google-app op Android. Vermoedelijk worden ze eerst getest in de bètaversies van de bestandsbeheerder voordat ze breed worden uitgerold. De aanwijzingen werden gespot in versie 1.4237.652465286.1-release beta.

Androidfiles by googlemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen