Nieuws

iPhone SE 4 gaat eruitzien als een basic iPhone 16

iPhone SE 4
© Fixed Focus Digital (via Weibo)
De iPhone SE 4 waar al een tijdje over gespeculeerd wordt, zal er mogelijk gaan uitzien als een basic iPhone 16. Althans, als we kunnen voortgaan op een nieuw lek.

Er circuleert een afbeelding uit een post van Fixed Focus Digital op het Chinese sociale netwerk Weibo. Daarop is een render te zien van een deel van de achterkant van de iPhone SE 4. Als het nieuwe lek echt is, kunnen we daar dus meteen enkele interessante conclusies uit trekken.

De vierde generatie van de iPhone SE, die in 2025 op de markt komt, zal wellicht de designtaal krijgen van de iPhone 16-reeks. Zo moeten alle telefoons sterker bij elkaar gaan aansluiten. In het verleden gebruikte Apple steeds elementen van zijn oudere iPhones voor de SE-modellen. Zo behielden die langer de grote zwarte onderrand, een fysieke knop en vingerafdrukscanner. Die zouden alleszins verdwijnen bij de iPhone SE 4. Een eerder lek stelde dat de iPhone SE 4 hetzelfde ontwerp krijgt als de iPhone 14.

iPhone SE 4 volgt iPhone 16

De camera’s van de iPhone 16 zullen wellicht een verticale oriëntatie krijgen, de ene onder de andere. De iPhone SE 4 zou daarmee ook de eerste budget-iPhone zijn met twee lenzen. Hij deelt die wellicht met de iPhone 16, wat Spatial Video-capture mogelijk ook naar de SE 4 brengt. Mogelijk wil Apple daarmee de contentcreatie voor de Apple Vision Pro toegankelijker maken en dus een boost geven. De verkoopprijs van de iPhone SE 4 zou volgens geruchten rond de 429 dollar komen te liggen.

De voorzijde van de iPhone SE 4 zou dan wel weer sterk gelijken op die van een iPhone 14. Daardoor lijkt hij alvast een stuk moderner dan de SE-modellen tot nu toe. Dat hij visueel moeilijker te onderscheiden is van de iPhone 14 en 16, kan hem ook aantrekkelijker maken bij budgetgebruikers.

Uitgelicht artikel iPhone 16 iPhone 16 Pro laadt op met maximaal 40 watt
iphoneiphone seiPhone SE 4mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen