iPhone 16 Pro laadt op met maximaal 40 watt

iPhone 16
© Unsplash/Amanz
De iPhone 16 Pro en 16 Pro Max laden naar het schijnt heel wat sneller op dan hun voorgangers. Zowel de bedrade als draadloze oplaadsnelheden krijgen een boost.

Wie op zoek is naar de smartphone die het snelst oplaadt, komt alvast niet terecht bij Apple. De meest recente iPhones laden op met maximaal 27 watt, en daarvoor moet je wel het Pro-model in huis halen. De reguliere iPhone 15 (Plus) laadt zelfs nog iets trager op. Het lijkt erop dat Apple de oplaadsnelheden eindelijk iets gaat verhogen. Dat claimt het Chinese ITHome. De publicatie schrijft dat de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max met maximaal 40 watt opladen via draad.

Draadloos opladen krijgt eveneens een boost: opladen via MagSafe kan op de iPhone 16 Pro (Max) met maximaal 20 watt, een stijging van 5 watt. Net als bij voorgaande Apple-producten, moet je dan wel over een oplader beschikken die zo snel kan opladen. Apples huidige iPhone-laders laden met een maximale snelheid van 35 watt. Het instapmodel blijft zelfs steken op 20 watt.

Als de plannen uitpakken zoals ITHome beschrijft, is het een welkome vooruitgang, maar niets wereldschokkends. Smartphonefabrikanten als Motorola, OnePlus en Xiaomi verkopen al enkele jaren smartphones die met wel 80 tot zelfs ver boven de 200 watt opladen. Zelfs het meer gematigde Samsung brengt al een flinke tijd smartphones uit die met 45 watt opladen. De meeste smartphones van het Zuid-Koreaanse merk laden overigens op met 25 watt, mits je oplader dat aankan.

Toegenomen batterijcapaciteit

Of de aanstaande iPhone 16-modellen werkelijk sneller opladen, is overigens maar de vraag. De bron merkt namelijk op dat de hogere oplaadsnelheden nodig zijn om te compenseren voor de toegenomen batterijcapaciteit. Een grotere batterij met dezelfde laadsnelheid zou immers leiden tot een langere laadtijd, en dat zou Apple kosten wat het kost willen voorkomen.

Dat fenomeen zien we al langer bij Apple. Ondanks dat de batterijcapaciteit van iPhones bijna elk jaar toeneemt, geldt dat niet voor de opgegeven batterijduur. De extra batterijcapaciteit gaat in dat geval naar componenten die meer stroom verbruiken. Bij verbeteringen ligt de nadruk ook eerder op het gelijk houden van de ervaring, dan bijvoorbeeld een batterij die vele malen langer meegaat.

Het valt nog te bezien of de informatie van ITHome klopt. De Chinese bron heeft een niet al te beste reputatie voor Apple-geruchten. Bovendien kan het zijn dat de informatie verouderd is en dat Apple intussen een andere richting is uitgegaan.

appleiphone 16iphone 16 proiphone 16 pro maxmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN