Nieuws

Cowboy maakt fietsen krachtiger én zuiniger met laatste update

Cowboy AdaptivePower
© Cowboy
De e-bikes van Cowboy zijn, meer dan meeste e-bikes, geconnecteerde fietsen. Dat maakt het merk nog maar eens duidelijk met de laatste update.

Sinds november 2023 biedt Cowboy ‘AdaptivePower’ op hun fietsen: een systeem dat de fiets in staat stelt om zelf na te denken, en het motorvermogen daardoor kan aanpassen aan de omstandigheden. Heb je veel tegenwind, draag je een zware lading of moet je plots bergop fietsen? Dat merkt je fiets, en die zal automatisch een tandje bijsteken om jou vlot verder te doen trappen. Deze ‘AdaptivePower’ verschilt per fiets, want elke e-bike heeft een ander gewicht, andere afmetingen en een andere overbrengingsverhouding. Kortom: met software zoals AdaptivePower zorgt Cowboy ervoor dat je fietservaring steeds helemaal in orde is, ongeacht op welk model je precies fietst.

Krachtiger en zuiniger

Het grote voordeel aan software als dit, is dat die geüpdatet kan worden. Cowboy doet dat nu ook: het systeem bestaat inmiddels langer dan een jaar, waardoor het fietsenmerk heel wat gegevens heeft kunnen verzamelen. Die gegevens, goed voor 50 miljoen afgelegde kilometers, bieden het nodige inzicht om AdaptivePower nog een versnelling hoger te doen schakelen.

De cijfers die Cowboy meegeeft, liegen er niet om. Dankzij de update kan je tot 50% steilere hellingen opfietsen zonder dat je daarvoor harder moet trappen. Dat is mogelijk dankzij allerlei optimalisaties in de software, waardoor de fiets efficiënter kan werken. Met de update boekt Cowboy een efficiëntiewinst van 10%. Fiets je veel over vlakke stukken? Dan zal de fiets daar nu 10% minder batterij voor gebruiken.

OTA-update

Het beste van al is: om je fiets bij te werken naar de nieuwe softwareversie, hoef je zo goed als niets te doen. Het volstaat om even de Cowboy-app te openen en ongeveer dertig seconden naast je fiets te gaan staan. Het gaat hier namelijk om een Over The Air (OTA)-update, wat wil zeggen dat je de fiets niet hoeft in te pluggen om hem bij te werken.

Uitgelicht artikel Cowboy spelletjes E-bikemerk Cowboy stopt met Race-game na kritiek
Cowboye-bikes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600