Google TV stopt met verkoop en verhuur van films en series

Google TV
© Google
Google heeft aangekondigd dat het geen films en series meer zal verkopen of verhuren via zijn Google TV- en Android TV-platformen. Reeds aangeschafte content blijft wel beschikbaar.

Voor de tweede keer in relatief korte tijd stopt Google de verkoop en verhuur van films en series op een van zijn platformen. In januari werd de Play Movies & TV-dienst al stopgezet. Sinds 17 januari kunnen gebruikers geen films en series meer aanschaffen of huren via dat platform. Vervolgens konden ze voor het kopen of huren van films en series terecht op Google TV, Android TV en in de YouTube-app. Nu vervalt ook de mogelijkheid om films en series via Google TV of Android TV te kopen of huren. Dit meldt Google in een supportbericht.

Dit geldt zowel voor smart-tv’s die draaien op Google TV of Android TV, als voor streamingsticks en -boxen met die besturingssystemen, en ook voor de mobiele Google TV-apps. Je kunt nog steeds films en series aanschaffen of huren via Google, maar dan via YouTube. Video’s die je al hebt aangeschaft, blijven beschikbaar in de Google TV-apps op de genoemde platformen. Content die je vanaf vandaag via YouTube aanschaft, is alleen toegankelijk via de YouTube-app. Eerder kon je de via YouTube aangeschafte of gehuurde films en series ook via de Google TV-apps streamen.

Uitrol van de wijziging

Google geeft aan dat de uitrol van deze wijziging al is begonnen. Afhankelijk van je locatie kan het nog enkele weken duren voordat je hiermee te maken krijgt. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen: de koop- en huuropties verdwijnen automatisch van je Google TV- en Android TV-apparaten en uit de mobiele Google TV-apps.

Het verdwijnen van de koop- en huuropties van Google TV en Android TV is niet erg verrassend. Google had lang drie verkoop- en verhuurpunten voor films en series. Vorig jaar nam de zoekgigant al afscheid van zijn Play Movies & TV-dienst, en nu zijn andere smart-tv-platformen aan de beurt. Voor consumenten was het verschil tussen de platformen ook enigszins vervaagd: er was geen onderscheid in het aanbod van Googles verkoop- en verhuurplatformen.

android tvgoogle tvmobielontspanningstreamingyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen