Nieuws

Google zet Play Movies & TV-app buiten

Google Play Movies
© Unsplash / Arthur Osipyan
Google stopt per 17 januari 2024 definitief met de Play Movies & TV-dienst voor smartphones, Android TV en desktops.

In september kondigde Google aan te stoppen met Play Movies & TV. Dit zou gebeuren per 5 oktober, waarna de dienst definitief zou verdwijnen uit Googles catalogus. Hoewel Play Movies & TV in principe al niet meer wordt ondersteund, blijven de apps wel beschikbaar tot 17 januari 2024. Nadien zijn gebruikers aangewezen op de Google TV-app of YouTube voor het aanschaffen van films.

Uitgelicht artikel YouTube Music Google Podcasts verdwijnt definitief in april

In een blogpost kondigt Google de overstap van Play Movies & TV naar Google TV en YouTube aan. Gebruikers die reeds een film hebben gekocht of gehuurd, hoeven zich geen zorgen te maken. Na 17 januari verplaatst de zoekgigant die films simpelweg naar Google TV en YouTube. “Je hebt nog steeds toegang tot al je eerder gekochte titels (inclusief actieve huur) op Android TV-apparaten, Google TV-apparaten, de mobiele app van Google TV (Android en iOS) en YouTube”, benadrukt het in zijn blogpost.

Kopen of huren via YouTube

Via welke app gebruikers hun reeds aangeschafte content kunnen bekijken, verschilt per platform. In het nieuwsbericht zet de zoekgigant het voor je op een rijtje:

  • Streamingapparaten en televisies met Android TV: gebruikers kunnen terecht in het “Jouw bibliotheek”-tabblad in de Shopping-sectie.
  • Settopbox met Android TV: op settopboxes verplaatst Google reeds aangeschafte en gehuurde titels naar de YouTube-app.
  • Webbrowser (elk platform): op webbrowsers kunnen gekochte en gehuurde titels worden bekeken via de YouTube-app.
  • Android en iOS: Android- en iOS-gebruikers kunnen terecht in de YouTube-app om gekochte en gehuurde titels te streamen.

Het is via de eerdergenoemde tabbladen en apps ook mogelijk om nieuwe films aan te schaffen of te huren. Films die je via het Shopping-tabblad op Android TV koopt of huurt, zijn overigens ook meteen via de YouTube-app beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business