Philips Hue komt met Play HDMI Sync Box voor 8K-tv’s

Philips Hue Play HDMI Sync Box
© Philips/Signify
Signify komt op korte termijn mogelijk met de Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K. Details over de Sync Box 8K zijn reeds bij een Italiaanse webwinkel opgedoken.

De Italiaanse webwinkel Klik Italia publiceerde naast afbeeldingen ook specificaties van de Hue Play HDMI Sync Box 8K. Daaruit blijkt dat de Hue Play HDMI Sync Box 8K vier HDMI 2.1-poorten krijgt, waardoor de Sync Box kan omgaan met 8K-signalen met een beeldverversing van 120 Hz. Het is ook mogelijk om 4K-beelden via de Sync Box te verwerken bij maximaal 120 Hz. De Hue Sync Box uit 2019 ondersteunt nog een maximale beeldverversing van 60 Hz bij 4K-resolutie.

Philips levert de Sync Box 8K met een oplader en een HDMI 2.1-kabel. HueBlog merkt op dat de lader slechts één aansluiting biedt, tegenover drie op zijn voorganger. Kortom: je kunt de oplader van de Sync Box 8K niet gebruiken om naast het apparaat zelf twee Hue Play Lightbars van stroom te voorzien.

Hetzelfde prijskaartje?

Details over de software van het Philips Hue-accessoire en eventuele andere wijzigingen ten opzichte van de eerste Sync Box werden niet genoemd op de productpagina. Daarop moeten we dus nog even wachten tot de officiële introductie. Klik Italia plaatste de productpagina, die intussen weer offline is, namelijk vroegtijdig op zijn website.

De Italiaanse webwinkel noemde nog wel een prijs: 262,49 euro, maar dat betreft zo goed als zeker een placeholder. De huidige Sync Box kost 269,99 euro. Vermoedelijk lanceert Signify – de maker van Philips Hue-lampen – in september tijdens IFA de Hue Play HDMI Sync Box 8K.

philipsphilips huesmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen