Webversie Apple Maps nu beschikbaar als bèta

Apple Maps
© iStock
Apple Maps heeft, meer dan tien jaar na het verschijnen van Apple Maps op iOS, eindelijk een webversie. Momenteel ontbreken er nog wel diverse functies in de webversie van Apple Maps.

Neem bijvoorbeeld de mogelijkheid om fietsroutes te plannen via Apple Maps. Die functie is sinds dit voorjaar beschikbaar in België, maar verschijnt nog niet in de webversie van Apple’s Maps-dienst. Wel kun je via de webversie auto- en looproutes plannen, bepaalde locaties en bedrijven opzoeken en gidsen bekijken. Ook kun je tussen verschillende ‘kaartweergaven’ wisselen – met keuze uit Standaard, Hybride en Satelliet. Die tweede legt belangrijke wegen en plaatsnamen over de kaart heen.

Apple zegt de komende maanden nog enkele functies toe te voegen. Het gaat dan onder meer om ‘Look Around’, waarmee je streetviewbeelden kunt bekijken vanuit je webbrowser. Wie niet in het Engels wil navigeren, moet nog even wachten. De bètaversie is namelijk alleen in het Engels beschikbaar. De 3D-kaartweergave en verschillende andere lagen van Apple Maps zijn ook nog niet beschikbaar in de bètaversie.

Apple Maps webversie
© Apple

Voorlopig niet op Android

Nu er een webversie van Apple Maps beschikbaar is, kunnen ook Windows-gebruikers via Edge en Chrome met de kaartendienst aan de slag. Op macOS was dat al wat langer mogelijk: Apple bracht al eerder een desktopapp uit voor Macs. Voor Android is het echter een ander verhaal. Wie de webversie van Apple Maps bezoekt vanaf een Android-telefoon, krijgt een melding te zien dat de kaartendienst niet geschikt is voor hun toestel. Ook dat moet mettertijd verbeteren, maar Apple plakt daar voorlopig geen exacte tijdlijn op.

Een opmerkelijk detail is dat Apple Maps soms ook doorverwijst naar Google Maps. Als je de webversie van Maps opent en ‘beta’ uit de URL verwijdert, word je doorgestuurd naar Google Maps. Direct naar ‘maps.apple.com’ navigeren geeft niet hetzelfde resultaat, maar stuurt je juist naar de productpagina op Apple’s website.

appleapple maps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen