Nieuws

Apple Maps komt met fietsroutes voor België

Apple Maps iPhone app scherm navigatie update
Apple Maps kan nu ook navigatie-aanwijzingen geven voor fietsroutes. Hoewel de functie sinds iOS 14 in Apple Maps zit, was fietsnavigatie nochtans niet in België beschikbaar.

België is toegevoegd aan de lijst met landen waar fietsnavigatie beschikbaar is in Apple Maps. Eerder kregen Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (Londen) al toegang tot deze functie. Na een recente update kunnen ook fietsers in België, Oostenrijk en Zweden gebruikmaken van de navigatiemogelijkheid, zo meldt MacRumors.

Obstakels vermijden en Siri

Bij het plannen van een fietsroute toont Apple Maps je verschillende routeopties en word je gewaarschuwd voor obstakels zoals steile hellingen en trappen. De app geeft ook aan of je een deel van de route te voet moet afleggen, bijvoorbeeld vanwege wegwerkzaamheden. De Apple Kaarten-app plant je route indien mogelijk via fietspaden. Indien gewenst kan je Kaarten ook vragen obstakels te vermijden. Klik hiervoor op de knop “Vermijd”, waarna je steile hellingen en drukke wegen kunt selecteren.

Apple Maps fietsnavigatie
© Apple

Je kunt nu ook fietsroutes opvragen via Siri. Stel simpelweg vragen als “Zoek een fietsroute naar huis” of “Navigeer met de fiets naar werk”. Kaarten plant vervolgens je fietsroute en laat je de meest optimale (of gewenste) route kiezen.

Fietsnavigatie in Nederland

Fietsnavigatie lijkt vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. De redactie van TechPulse kon de nieuwe navigatiemogelijkheid direct gebruiken. Als de optie nog niet op jouw iPhone verschijnt, controleer dan of er een update voor de Kaarten-app beschikbaar is in de App Store. Controleer ook of je de laatste iOS-versie hebt. Onze toestellen draaien op iOS 17.4.

Uitgelicht artikel Apple Maps Apple Maps krijgt grote updates in België en Nederland

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business